Pretraga

Kat više i solarni kolektori na krovu: Pogledajte kako će nakon obnove izgledati studentski dom Bruno Bušić

A- A+

Krajem siječnja potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije splitskog studentskog doma ‘Bruno Bušić’. Bespovratna sredstva za obnovu doma po ugovoru iznose 32.550.000 kuna, a osim same obnove zgrade doma, nadograđuje se i jedan kat. Studentski centar Split objavio je prikaze kako će ovaj stari dom izgledati nakon obnove.


Splitski Studentski dom ‘Bruno Bušić’ uskoro kreće u rekonstrukciju. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 61.643.911 kuna. Osim povećanja kapaciteta, čime će više studenata imati priliku živjeti u domu, obnovom se planira i poboljšanje studentskog standarda.

Izdvojeni članak

Reakcije splitskih studenata: jesu li subvencije dovoljne za još dvije godine bez doma

Tako će dom imati 121 trokrevetnu sobu te 49 dvokrevetnih soba i 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Naći će se ondje i velika učionica, a u prizemlju doma smjestit će se studentski restoran. S obzirom na podneblje, studente će sigurno obradovati vijest da će nove sobe biti klimatizirane, a svaka soba imati svoj hladnjak. Na zgradu doma nadogradit će se jedan, 4. kat, a studenti se više neće morati brinuti za prljavi veš, jer će dom dobiti i praonicu rublja. Osim toga, valja se u pauzama od ispita i učenja malo odmoriti, a to će studenti moći na novom malonogometnom i košarkaškom igralištu.

No, kao što smo pisali, studenti će se do boravka u novom domu malo morati strpjeti, jer je planirani završetak procesa rekonstrukcije, veljača 2020. godine. Kako su studenti reagirali na tu vijest, možete pročitati ovdje.

Kat više i solarni kolektori na krovu: Pogledajte kako će nakon obnove izgledati studentski dom Bruno Bušić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap