Pretraga

KIF objavio detaljne upute za praktičnu nastavu: Hodat će se po posebno obilježenim hodnicima, a dezinficirat će se i reketi

A- A+

Svijet se nakon lockdowna polako vraća u svoju ‘offline verziju’, no epidemiološke mjere i dalje će biti na snazi. Zagrebački Kineziološki fakultet tako je objavio detaljne upute za studente kojima počinje praktična nastava. Na ulazu u zgradu studentima i nastavnicima mjerit će se temperatura, smjet će hodati samo po posebno obilježenim hodnicima, a svatko će morati dezinficirati opremu koju je koristio.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Izdvojeni članak

Pitali smo studente kako je prošao prvi tjedan povratka na fakultete:’ U potpunosti se osjećam sigurno’

– Možemo puno diskutirati, je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta i nakon toga je udarite reketom, pa je potom uzme ovaj drugi i primi u ruku i istu tu lopticu servira i baci ju ispred svojih usta….

Mnogi su se smijali ovakvom objašnjenju ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capka.

No studenti i nastavnici KIF-a ipak neće riskirati pa će dezinficirati i loptice i rekete. Stoji tako u uputi koju je dekan zagrebačkog Kineziološkog fakulteta izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević uputio studentima.

Ipak, spomenuta mjera samo je jedna od mjera opreza s ciljem zaštite od koronavirusa.

Popisuje se svakog tko ulazi u zgradu, svima se mjeri temperatura

Izdvojeni članak

Stigli rezultati zahtjevnog prijemnog za KiF: Najbolji na listi otkrio nam tajnu svoga uspjeha

Prije svega, svi su podijeljeni u grupe i zabranjeno im je da se na fakultetu susretnu s pripadnicima drugih grupa. Nastava započinje 18. svibnja s grupama od 15 studenata i preporuka je da isti nastavnik uvijek drži nastavu istim grupama. Naravno, osobama s respiratornim problemima, ali i onima koji imaju bolesne ukućane, preporučuje se da ne dolaze na fakultet.

Studenti su, piše dekan, dužni na ulazu predočiti svoju važeću x -icu, a nastavnike koji nemaju nastavu po novom rasporedu uputio da, kada to nije nužno, ne dolaze u zgradu fakulteta kako bi se poštovala preporuka boravka što manjeg broja ljudi u zgradi.

– Svakom zaposleniku i studentu na ulazu u zgradu fakulteta mjerit će se temperatura te će biti upisan u evidencijsku knjigu u koju će se upisivati potrebni podaci sukladno preporukama nadležnih tijela, napominje.

Ograničeno kretanje

Međutim, jednom i kada uđu u zgradu fakulteta neće se moći slobodno njome kretati.

– Studenti će se na fakultetu kretati u smjeru i po hodnicima koji će biti vidljivo obilježeni. Prilikom ulaska na fakultet i u svaku od dvorana predviđenim za nastavu dezinficirati će ruke, po završetku svakog sata u pauzi moći će koristiti sanitarne prostorije, a po završetku nastave napuštati će fakultet sa bočne strane fakulteta na pomoćna vrata pokraj trim kabineta, pojašnjava dekan u uputama.

Sve se dezinficira

Naravno, tu su i posebna pravila za dezinficiranje.

– Zajednički prostori fakulteta (sanitarne prostorije i hodnici fakulteta) će se pojačano čistiti i dezinficirati, a dvorane u kojim će se održavati nastava dezinficirat će se i čistiti po završetku nastave svake grupe prije ulaska sljedeće. Svaki student će na kraju sata dezinficirati rekvizite i pomagala koja je koristio na satu (reket, loptu i sl), ističe Krističević.

Dekan zaključuje kako je sve što je opisano u njegovoj odluci podložno promjenama, a ovisit će o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

KIF objavio detaljne upute za praktičnu nastavu: Hodat će se po posebno obilježenim hodnicima, a dezinficirat će se i reketi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap