Pretraga

Klub studenata Istre u pozitivnim razgovorima s Ministarstvom oko prostora u Ilici

A- A+

Sredinom mjeseca izvijestili smo o problemima u kojima se našao Klub studenata Istre zbog pravne regulacije korištenja prostora u Ilici 13, u kojoj Klub djeluje više desetljeća. Pisali smo i o nezadovoljnim stanarima s tog kućnog broja koji ističu kako već duži period vremena vode ‘borbu’ za iseljenje Kluba iz zgrade. Situacija se, pak, razvija u smjeru ostanka Kluba u Ilici s obzirom na sastanak predstavnika Kluba i Ministarstva državne imovine koji se odvio ‘u pozitivnom tonu’.

Klub studenata Istre ‘Mate Balota’ | Foto: Facebook Klub studenata Istre ‘Mate Balota’

Iz Kluba studenata Istre ‘Mate Balota’ izvijestio nas je danas o sastanku kojeg su održali s Ministarstvom državne imovine.

– Kao što je i najavljeno, Klub studenata Istre ‘Mate Balota’ imao je sastanak s Ministarstvom državne imovine, vezano za dogovor o korištenju prostora u Ilici 13. Sastanak se odvio u pozitivnom tonu i sve su se strane složile da se status Kluba u tom prostoru treba regulirati. Sada nam slijede daljnji dogovori oko načina na koji će se on regulirati, a vjerujemo da će konačan dogovor biti zadovoljavajući za obje strane, poručili su iz KSI ‘Mate Balota’.

Izdvojeni članak

Klub studenata Istre na ulici? ‘Država nas hoće izbaciti iz prostora u kojem smo više od 50 godina’

Podsjetimo, Klub studenata Istre, više od pet desetljeća smješten u prostorima na adresi u Ilici 13, našao se u problemima uslijed promjene vlasništva prostora. Naime, višegodišnji vlasnik prostora bio je Grad Zagreb kojemu je KSI plaćao najamninu, no prošle godine Republika Hrvatska uknjižila se kao novi vlasnik. O svemu tome, iz KSI-ja su saznali tek naknadno, prve informacije o njihovu daljnjem ostanku u prostoru u Ilici nisu bile pozitivne, a o svemu se oglasio i istarski župan Valter Flego.

Od ministra državne imovine Gorana Marića zatražio je da Klub i nadalje ostane na ovoj adresi. Nedugo zatim, oglasili su se i stanari zgrade u Ilici 13, tvrdeći kako se KSI dugi niz godina održava na istoj lokaciji zahvaljujući političkoj zaštiti te kako stanari Ilice 13 već duži period vremena vode ‘borbu’ za iseljenje Kluba iz zgrade.

________________

Više o ovoj temi čitajte u nastavku:

Revoltirana stanarka javila se oko Istarskog: ‘U stambenoj zgradi u Ilici 13 žive još neki ljudi’

Župan Flego traži da Klub studenata Istre ostane na istoj adresi u Zagrebu, iz Kluba smiruju tenzije

Klub studenata Istre na ulici? ‘Država nas hoće izbaciti iz prostora u kojem smo više od 50 godina’

Klub studenata Istre u pozitivnim razgovorima s Ministarstvom oko prostora u Ilici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap