Pretraga

Konačno objavljeni rezultati natječaja za stipendije NZPUSS-a

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu objavila je rezultate natječaja za stipendije raspisanog 13.lipnja. Stipendije se dodjeljuju u 6 kategorija, a najviše ih je dodijeljeno u prvoj kategoriji – stipendije studenima deficitarnih zanimanja.

foto: Srednja.hr

Ove je godine bilo dosta problema oko Nacionalne zaklade za potporu studentskom i učeničkom standardu. Podsjetimo, nakon što joj je iz proračuna dodijeljeno 4 milijuna kuna, Zaklada je u potpunosti nestala, e-mail adresa i telefonski broj su prestali biti u funkciji, a resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nikome nije odgovaralo na pitanja što se sa Zakladom dogodilo. Sve to rezultiralo je raspisivanjem natječaja tek sredinom lipnja, na samom koncu akademske godine.

Rezultati su konačno objavljeni, temeljem Odluke o dodjeli studentskih stipendija i raspodjeli po pojedinim kategorijama za akademsku godinu 2015./2016. koju je Upravni odbor donio na svojoj 14. sjednici.

Dobitnicima će ugovori biti poslani putem elektroničke pošte koju su naveli u prijavnom obrascu. Ukoliko je ta adresa izmijenjena, dobitnici žustro moraju novu dostaviti na adresu: zaklada@nzzpuss.hr.

Oni koji nisu dobili stipendiju na rezultat se mogu žaliti pismenim putem Zakladi u roku od 8 dana i to samo zbog pogreške u utvrđivanju urednosti prijave na natječaj za dodjelu stipendije, sukladno članku 15. Pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija.

Stipendije će se isplaćivati preko Hrvatske poštanske banke, koja je ujedno i donator Zaklade. Svi dobitnici stipendija koji nemaju otvoren račun u HPB-u, za njih će Zaklada otvoriti isti, odnosno oni će trebati otići u poslovnicu banke i potpisati otvaranje računa.

U nastavku vam donosimo listu dobitnika prve kategorije – stipendije studenima deficitarnih zanimanja, u kojoj je najviše dobitnika. Dobitnike u ostalih pet kategorija možete vidjeti ovdje.

Kategorija 1- deficitarna zanimanja

Konačno objavljeni rezultati natječaja za stipendije NZPUSS-a
Share via
Copy link
Powered by Social Snap