Pretraga

Kraj gužve na šalterima: Još jedan servis omogućio online podizanje studentskog ugovora

A- A+

Početkom ove kalendarske godine na snagu stupio novi pravilnik koji propisuje oblik i sadržaj studentskih ugovora. Pravilnik prati novi Zakon o obavljanju studentskih poslova, a nalaže da posrednici, odnosno student servis, moraju osigurati mrežne servise koji će studentima omogućiti izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora i izvan radnog vremena servisa. Usluga je to koja od ovog utorka postaje dostupna i korisnicima Student servisa u Zadru.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Od utorka, 1. listopada 2019., bit će aktivna aplikacija za izdavanje ugovora za studentski rad preko Studentskog servisa i omogućeno praćenje isplata i pregled zarada. Navedene usluge dostupne su samo studentima u sustavu [email protected] elektroničkog identiteta koji je potrebno dostaviti u Studentski servis za aktivaciju usluge. Pristup aplikaciji zatražite prilikom učlanjenja ili produženja članstva u Studentskom servisu, priopćili su sa Sveučilišta u Zadru.

Izdvojeni članak

Donosimo odgovore na najčešća pitanja u vezi rada preko studentskog ugovora

Studenti koji žele koristiti ovu uslugu nakon aktivacije u Student servisu odlaze na ovu poveznicu i prijavljuju se pomoću [email protected] elektroničkog identiteta, te prate upute za izdavanje ugovora za rad.

– Po unosu svih potrebnih podataka (OIB ili šifra poslodavca, opis posla, cijenu rada, dogovoreno razdoblje rada, te mjesto rada) dobit ćete prikaz ugovora u .pdf formatu u tri identična primjerka koje morate isprintati, a dalje postupate kao da ste ugovor podigli na šalteru Studentskog servisa. Svaki ugovor ima svoj pripadajući broj i može se iskoristiti samo jedanput, a za istog poslodavca možete izdati samo dva ugovora, ali za različita razdoblja rada. Također, omogućen vam je pregled svih izdanih ugovora, njihov status, isplate, te pregled ukupne zarade, stoji u uputama za zadarske studente. 

U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća u vezi nove aplikacije korisnici Student servisa u Zadru mogu se javiti e-mail porukom na adresu [email protected].

Share via
Copy link
Powered by Social Snap