Pretraga

Kraj gužvi u SC-u: Još jedna promjena oduševit će sve studente koji rade

Na temelju Zakona o obavljanju studentskih poslova koji je stupio na snagu prije nekoliko tjedana, točnije, 8. studenog ove godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja na javno savjetovanje poslalo je dva povezana Pravilnika. Radi se o Pravilniku o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti posredovanja u obavljanju studentskih poslova te o Pravilniku o obliku i sadržaju ugovora o obavljanju studentskih poslova prema kojem ćemo ugovore moći preuzimati online.

Foto: srednja.hr

Zakon o obavljanju studentskih poslova stupio je na snagu početkom mjeseca, ali za njegovu potpunu provedbu potrebni su i dodatni Pravilnici koji uređuju studentski rad.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je na javno savjetovanje stavilo dva pravilnika koja zainteresirana javnost može komentirati.

Zakon o studentskom radu još ni nije stupio na snagu, a već se pojavio problem oko ugovora studenata

Radi se o Pravilniku o obliku i sadržaju ugovora o obavljanju studentskih poslova u kojem je opisano kako točno izgleda Ugovor, način na koji se izdaje, potpisuje i sklapa. Zanimljivo je da će prema tom Pravilniku od sada posrednici biti dužni osigurati i online izdavanje ugovora. Naime, članak 5. stavak 6 glasi:

– Posrednici su dužni osigurati mrežne servise koji će studentima omogućiti izdavanje, odnosno preuzimanje ugovora izvan redovitoga radnog vremena posrednika.

Drugi objavljeni Pravilnik na javnom savjetovanju je Pravilnik o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti posredovanja u obavljanju studentskih poslova koji se odnosi na one koji će posredovati u obavljanju studentskog rada i propisuje uvjete koje mora ispunjavati.

Kraj gužvi u SC-u: Još jedna promjena oduševit će sve studente koji rade
Share via
Copy link
Powered by Social Snap