Pretraga

Krajem godine kreće obnova paviljona u domu na Savi: Doznajemo gdje će biti smješteni studenti

Krajem ove godine očekuje se početak obnove 5. i 6. paviljona u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Kako smo saznali od Studentskog centra u Zagrebu, navedeni paviljoni značajno odudaraju standardom od drugih paviljona pa je obnova nužna. Tijekom obnove studenti neće biti smješteni u nekom drugom paviljonu ili studentskom domu, već će im biti odobrena sredstva za privatni podstanarski smještaj.

Dopuna teksta, 13. lipnja u 16:18: Iz zagrebačkog Studentskog centra naknadno su ustanovili da obnove neće biti ove kalendarske godine. Više pročitajte na poveznici.

šesti paviljon Stjepan Radić Sava

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Dva paviljona najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj krajem godine kreću u obnovu. Peti i šesti paviljon studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, popularno zvanog Sava, bit će podignuti na višu razinu, zgrada će se potpuno rekonstruirati i bit će nabavljen novi namještaj. Iz zagrebačkog SC-a kažu – došlo je vrijeme za to, budući da je veći dio paviljona na Savi i Cvjetnom već obnovljen prije nekoliko godina.

Izdvojeni članak
šalter student servisa na savi

Studenti baš i ne hrle na novi šalter Student servisa: U dvadesetak dana posjetilo ga njih 92

– Time je standard smještajnih kapaciteta podignut na visoku razinu. Naravno, nakon tih obnova smještajni kapaciteti 5. i 6. paviljona značajno odudaraju, iako su i dalje sigurni za stanovanje. Sve pripreme za obnovu idu predviđenim tokom, dobivena je građevinska dozvola te čekamo otvaranje prijava na financiranje i nadamo se da ćemo pred kraj kalendarske godine krenuti u obnovu navedenih paviljona, rekli su nam iz zagrebačkog SC-a.

Tijekom obnove smještajnih kapaciteta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja SC će nastojati da se odobre financijska sredstva za financiranje privatnog podstanarskog smještaja. Iz SC-a su zaključili da u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Ministarstvom znanosti i obrazovanja redovito prate EU fondove i natječaje na koje se mogu poslati prijave za podizanje studentskog standarda.

Copy link
Powered by Social Snap