Pretraga

Kratka horor priča: Tuširanje u studentskom domu

A- A+

Mnogima život u studentskom domu prije no što su ga iskusili zvuči poprilično strašno. Okruženi hrpom nepoznatih ljudi, osuđeni na život u šest kvadrata s potpunim strancem i dijeljenje apsolutno svega sa svime. Pa čak i kupaonice… Zvuči kao – horor priča.

Foto: Unsplash

Nakon teškog dana koji vas je uništio na fakultetu, dolazite napokon u dom. Naravno, kako je ovo ipak fakultet u pitanju, a ne srednja škola, u dom ulazite tek oko 22 h. To je normalno vrijeme za povratak s fakulteta, zar ne? Pala je i koja kava (čitaj: piva) između, ali sve je to u redu. Napokon ste doma.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Prva selidba iz perspektive brucoša

Ulazite u sobu i nadate se da ste sami. Zaista bi vam trebala ta tišina, taj mir i ta samoća. Dugo to niste imali, sad je već prošlo nekoliko dana. Stalno ste u nekoj žurbi, strci i rijetko kad ste uopće u sobi, no i kad jeste, niste sami. S druge strane, vaše društvo je praktički svaki dan samo. Nije fer…

No dobro, ulazite u sobu i pozdravljate se. Prvo skidate cipele, zatim kaput i šal, a onda idete oprati ruke, ako nigdje, onda u čajnu kuhinju. Vraćate se u sobu i bacate nekakav ‘small talk’, a ustvari samo čekate priliku za pobjeći i dokopati se kupaonice. Sad, ovisno o tome u kojem ste domu, nailazite na različite probleme.

Verzija A

Ako ste u sobi gdje dijelite kupaonicu na dvije sobe, velike su šanse da je kupaonica zauzeta. Vidite da su zaključana vrata ili vidite upaljeno svijetlo. Svakako se nadate da je riječ o tome da osoba uskoro izlazi, no onda čujete da se tek pali tuš. Mrak vam pada na oči, zato što se samo želite pošteno istuširati i leći u krevet i praviti se da ostale obaveze ne postoje.

Dok čekate, ne znate što biste radili više. Nemate snage niti za skrolati, kamoli za početi raditi nešto produktivno. Razmišljate o tome da počnete manijakalno lupati na vrata kupaonice u nadi da će to ubrzati drugu osobu, no realno, zaista neće. Polako prihvaćate svoju tešku sudbinu i krećete se pripremati za ulazak u kupaonicu.

Promjena u japanke, pripremanje ručnika i pidžame, i ukratko, u niskom ste startu, spremni na sve. Naravno, u tom niskom startu ostajete dosta vremena, nikako se ne možete pomaknuti jer druga osoba ne izlazi iz kupaonice. Nakon što dobijete koju sijedu i skoro zaspete tako u trapericama, napokon dolazite do kupaonice.

Ulazite i vidite da osoba prije vas nije potegnula vodu nakon male nužde. Razmišljate da biste možda trebali nešto reći, no onda shvaćate da nema smisla. Samo potegnete vodu i idete dalje sa svojim životom. Shvaćate da je praktički poplava u kupaonici zato što se osoba prije vas očito ne zna istuširati na normalan način, ali dobro, nema veze.

Ulazite napokon pod tuš i vidite da je sve puno dlaka i da je praktički začepljen odvod. Sada ste već pri rubu svojih snaga i želite zapaliti osobu koja je bila prije vas pod tušem, no suzdržavate se. Samo razmišljate o tome kako ćete upaliti topli tuš i isprati sve vaše brige.

Napokon, palite ga i dolazi trenutak o kojem maštate cijeli dan, a intenzivno posljednja dva sata. Očekujete toplinu koja će vas preplaviti, iste sekunde ugrijati i natjerati da zaboravite na hladnoću koju ste trpjeli čitav dan. I onda, upalite tuš i čeka vas – hladna voda.

Izdvojeni članak
Prvi paviljon Save (Foto: Dominik Smolak)

Postrožene kontrole u najvećem studentskom domu, zaštitari u večernjim satima provjeravali stanare

Verzija B

Ako ste u sobi gdje dijelite kupaonicu na katu, šanse su da nećete morati dugo čekati da dođete na red, ako ste u paviljonima gdje postoji pristojan broj tuševa na katu. S druge, strane, čak i ako ste u paviljonima gdje su dva tuša na katu, vjerojatno neće biti problema. To je nekakva magija tuševa koji se dijele, no uvijek ih ima slobodnih.

S druge strane, postoji tisuću drugih problema koji vas sada očekuju. Za početak, sigurno imate svoj omiljeni tuš i postoji mogućnost da je on zauzet. Samo to vam je već dovoljno da vas malo oneraspoloži, no u redu, nećete raditi dramu.

Dramu ćete napraviti kada napokon uđete u neki tuš i vidite što vas je dočekalo – scena koju bi zaista trebalo fotografirati i objaviti u grupi na Fejsu, no dobro, nemate vremena za to. samo se želite istuširati!! Odlazite u tuš do, još uvijek pod dojmom prethodne traume, i shvaćate da ste apsolutno sve zaboravili u sobi.

Ponovno se vraćate nazad i uzimate sve što vam treba. I tako barem tri puta dok zaista ne pokupite sve ono što vam treba. Ulazite pod tuš i spremni ste na tu samoću i meditaciju sami sa sobom. Palite tuš i napokon kreće sve baš kako treba, kad ono… Netko tko ulazi u tuš kraj vas pali tešku cajku. I pušta ju…. Toliko o meditaciji.

Kratka horor priča: Tuširanje u studentskom domu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap