Pretraga

Krenule prijave za dodjelu potpore studentima koji su podstanari: U Zagrebu je dobiva njih 928

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je javni poziv za dodjelu potpore studentima podstanarima. Pravo na sredstva imaju studenti koji su sudjelovali na natječaju za studentske domove, ali sobu nisu dobili. Iznos jednokratne potpore po studentu je 248,86 eura, a kroz javni poziv SC-a u Zagrebu je može dobiti 928 studenata.

stanarina_subvencija

Foto. srednja.hr/pixabay

Nedavno je Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio kako će subvencionirati troškove stanovanja redovitih studenata kod privatnih stanodavaca koji se, unatoč ispunjenim uvjetima, nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje. Studentski centar u Zagrebu objavio je sada i javni poziv za podnošenje prijava i utvrđivanje rang liste za davanje te jednokratne potpore studentima podstanarima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Važno je da su studenti ljetos sudjelovali u natječaju za studentske domove i zadovoljili uvjete iz natječaja.

248,86 eura za 928 studenata

SC u Zagrebu će jednokratni iznos od 248,86 eura, odnosno 1.875,00 kuna dodjeljivati po redoslijedu s konačne rang liste natječaja za raspodjelu mjesta u studentskom domovima, a ovu subvenciju može dobiti 928 studenata koji na natječaju za dom nisu imali dovoljno bodova.

Kako stoji u javnom pozivu grada Zagreba svrhu zahtjeva prilažu se slijedeći dokumenti:

  • potvrda / uvjerenje o boravištu u mjestu studiranja (MUP),
  • privola / suglasnost za objavu osobnih podataka (obrazac preuzeti ovdje)
  • potvrdu banke ili presliku bankovne kartice sa navedenim brojem žiro računa koji glasi osobno na podnositelja zahtjeva.
Izdvojeni članak
studentski dom slavonski brod

Preko 6.000 učenika i studenata želi živjeti u učeničkom ili studentskom domu, ali mjesta – nema

Prijave do 27. siječnja

Studenti zahtjev šalju preporučenom poštom do 27. siječnja (uzima se u obzir i pošta poslana tog dana) na adresu SC-a u Zagrebu:

Studentski centar u Zagrebu
Poslovnica za smještaj studenata, turizam i sport
Javni poziv-potpora studentima podstanarima
Savska 25
10 000 Zagreb

Kako stoji u javnom pozivu, rezultati će biti objavljeni do 6. veljače, a ugovori će se potpisivati od 7. veljače do 24. veljače. Isplata će se vršiti nakon potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, iz Središnjeg državnog ureda ranije su izvijestili da će u ovu svrhu sklopiti sporazume sa Splitsko-dalmatinskom, Primorsko-goranskom, Istarskom i Varaždinskom županijom te Studentskim centrom u Zagrebu, a sredstva su usmjerena studentima koji studiraju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru. U ostalim gradovima, navode, nije bilo studenata koji prema stečenim uvjetima nisu ostvarili smještaj u kapacitetima studentskih domova.

U nastavku detaljno možete proučiti javni poziv SC-a Zagreb, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
stanarina_subvencija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap