Pretraga

Krenulo je: Policija rastjeravala mlade na Kampusu, dvojica privedena, jedan napao policajca

A- A+

Sinoć se na splitskom Kampusu odvijala prava drama. Mladi su se malo zapartijali, a onda je došla policija i rastjerala okupljene. Dvojica mladića malo su se zainatila. Jedan od njih, 20-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola verbalno je napao i vrijeđao policajca pa je upotrebom sile odveden u postaju. Priveden je i 19-godišnjak koji je, također u alkoholiziranom stanju, narušavao red i mir.

Policija na splitskom Kampusu
Foto: RadioKampus

Sinoć, nešto prije ponoći splitska je policija zaprimila dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa. Policijski su službenici izišli na teren i upozorili zatečene. No, nedugo nakon toga, ljudi su ponovno prijavili galamu i buku na istom mjestu. Zbog toga su ponovno izašli na teren prilikom čega su priveli dvojicu mladića.

– Policijski službenici zatekli su u remećenju javnog reda i mira 20-godišnjaka koji se oglušio na upozorenja policijskih službenika te ih prilikom postupanja vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog utvrđene alkoholiziranosti. Nadalje, policijski službenici su postupali i prema 19-godišnjaku koji je također u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir te je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja, rekli su nam iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Protiv obojice mladića podnijet će se optužni prijedlog sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i to protiv 20-godišnjaka za čl. 17. a protiv 19-godišnjaka temeljem čl.13. navedenog Zakona. Drugim riječima, dvadesetogodišnjem mladiću prijeti prijava za omolovažavanje ili vrijeđanje državnih organa, zbog čega se propisuje novčana kazna u protuvirjednosti 50 do 200 njemačkih maraka ili kaznom zatvora do 30 dana. Devetnaestogodišnjem mladiću prijeti slična kazna, no na osnovi tuče, svađe ili vike kojom je prekršio red i mir.

– Obzirom da su tijekom posljednjeg razdoblja zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na ovom području, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, a posebno u večernjim satima, najavili su nam iz policije.

Krenulo je: Policija rastjeravala mlade na Kampusu, dvojica privedena, jedan napao policajca
Share via
Copy link
Powered by Social Snap