Pretraga

Krenuo proces dodjele STEM stipendija: Studenti, imate kratak rok za obavljanje važne radnje

A- A+

I ove će godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivati STEM stipendije, a studentima koji za njih konkuriraju Ministarstvo je jučer poslalo e-mailove. Sada su na potezu sami studenti, koji do sljedećeg tjedna moraju obaviti važnu radnju provjere svojih podataka.

Foto: Srednja.hr

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja priopćili su kako su svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti poslali obavijest s uputama za provjeru podataka. E-mailovi su studentima poslani na adrese evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Sada su na potezu sami studenti koji moraju provjeriti točnost svojih podataka.

Izdvojeni članak

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

– Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ako studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno je žurno se obratiti visokom učilištu. Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno je obratiti se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte: stem-stipendije@mzo.hr, pojasnili su iz Ministarstva.

Svoje podatke možete ispraviti najkasnije do 7. studenoga do 12 h. Ako to ne učinite u navedenom roku, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

– Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu sustava AAI@EduHr zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici, poručuju iz Ministarstva.

Popis studija čiji studenti konkuriraju za STEM stipendiju možete pronaći ovdje. Napomenimo za kraj kako nije moguće istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju, o čemu više možete čitati na poveznici.

Krenuo proces dodjele STEM stipendija: Studenti, imate kratak rok za obavljanje važne radnje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap