Pretraga

KSFF javno osudio ‘U ime obitelji’: Brak je opasnost za društvo jer stvara građane drugog reda

A- A+

Klub studenata Filozofskog fakulteta organizirao je tribine na Fakultetu, postavljao plakate kojima se poziva studente da zaokruže ‘PROTIV’ te su prije nekoliko trenutaka objavili priopćenje u kojem javno osuđuju incijativu ‘U ime obitelji’. Smatraju da spomenuta inicijativa kažnjava jednu cijelu skupinu društva te da do referenduma o braku uopće nije smjelo doći. Tvrde da u svojim akcijama imaju podršku dekana Damira Borasa te pozivaju sve građane Hrvatske da izađu na marš solidarnosti 30. studenoga u 11 sati na Cvjetnom trgu i na taj način pokažu da su ujedinjeni u različitosti.

Foto: srednja.hr

Nedavno smo pisali o tome kako je uz Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet u Zagrebu bio oblijepljen plakatima o referendumu s naglaskom na ‘PROTIV‘. No studenti FFZG-a nisu se zadržali samo na plakatima te je Klub studenata spomenutog faksa organizirao sastanke i tribine s temama vezanima uz referendum i izmjenu Ustava, nakon čega su objavili priopćenje u kojem su javno osudili inicijativu ‘U ime obitelji‘. 

Izdvojeni članak

Profesor Burić matematički objasnio zašto će na referendumu zaokružiti ‘PROTIV’

KSFF: Uskraćuju se osnovna ljudska prava

Klub studenata Filozofskog fakulteta izražava javnu osudu inicijative ‘U ime obitelji’, kojom se manjinskoj LGBTIQ zajednici nastoji uskratiti pravo na ulazak u brak kao jedno od osnovnih ljudskih prava. Za razliku od trenutnog sustava u kojem financijski, politički i tradicionalni pritisci proizvode cijeli niz osobnih životnih tragedija koje razaraju obitelj, smatramo da LGBTIQ osobe heteroseksualnim partnerima ni na koji način ne ugrožavaju ulazak u instituciju braka, niti se bave njihovim funkcioniranjem unutar iste, naveli su u javnom priopćenju KSFF-ovci.

Dodali su kako se spomenuta zajednica prikazuje kao opasnost za društvo, čime se od nje stvaraju građani drugog reda. Iako inicijativa ‘U ime obitelji’ tvrdi da nikoga ne osuđuje, KSFF-ovci su se složili oko toga da se ovim referendumom kažnjava ni kriva ni dužna cijela jedna skupina društva. U kontekstu uređenog demokratskog društva Klub studenata Filozofskog fakulteta drži da do takvog referenduma uopće nije smjelo doći.

Izdvojeni članak

Evo što trebate napraviti kako biste mogli izaći na referendum izvan mjesta prebivališta

Ciljevi ‘U ime obitelji’ duboko nemoralni i obmanjujući

– S obzirom na podršku dekana Borasa i Uprave Fakulteta, na kojemu se uostalom nedavno održala tribina u suorganizaciji s više inicijativa koje se zalažu za protivljenje referendumskom pitanju, te činjenici da je dekan odobrio postavljanje transparenta na pročelje zgrade Fakulteta, može se zaključiti da Uprava i sam dekan i u ovoj instanci podržavaju svoje studente, odgovorili su nam iz uredništva Slobodnog Filozofskog na upit jesu li dobili odobrenje od uprave Fakulteta za postavljanje plakata i održavanje tribine. 

Dekan Boras nam je također potvrdio da je KSFF-u dozvolio da u prostorijama Fakulteta održe 13. studenoga tribinu ‘Neću da to uđe u Ustav!’. Po iznošenju svog osuđujućeg stava o inicijativi čiji su ciljevi, kako su naveli, duboko nemoralni i obmanjujući te predstavljaju civilizacijski korak unazad kojem se svatko treba kategorički suprotstaviti, pozvali su sve građane na marš solidarnosti 30. studenoga u 11 sati na Cvjetnom trgu.

Cilj marša je pokazati ujedinjenost u različitosti, glasati PROTIV na referendumu te se aktivno uključiti u daljnjoj borbu za ljudska prava koja slijedi. 

– Jasno kažite ‘NE’ fašizaciji društva!, za kraju su poručili KSFF-ovci.

KSFF javno osudio ‘U ime obitelji’: Brak je opasnost za društvo jer stvara građane drugog reda
Share via
Copy link
Powered by Social Snap