Pretraga

Kuharica iz menze na Cvjetnom rasturila na kulinarskom natjecanju

A- A+

Kuharica iz menze na Cvjetnome naselju Rozalija Neralić pobjedila je na prestižnom hrvatskom kulinarskom natjecanju. Iako ima brojne ponude iz hotala, ona ih odbija jer voli kuhati studentima te najviše uživa u njihovim pohvalama.

Rozalija Neralić, kuharica zaposlena u menzi na Cvjetnome, pomela je konkurenciju na nedavno održanom kulinarskom Cro Top 10 natjecanju koje okuplja najbolje kuhare po rang listi HKS-a. Ovoj skromnoj kuharici nedavna pobjeda nije prva nagrada koju je osvojila u svojoj karijeri pa tako iza sebe ima Kristalnu kuhaču, a restorani se otimaju za njene usluge.

Ona ipak odoljeva te kaže kako svoju menzu ne bi mijenjala ni za što te kako joj je najveća nagrada kada studenti hvale hranu koju im ona s kolegama spremi.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Cvjetno naselje

Propast firme u kojoj je radila odveo je u kuharske vode

Prije 20-ak godina Rozalija je radila kao obučar u jednoj o tvrtki koje su se u to vrijeme grčevito borile s tranzicijskim problemima. Kada je firma napokon propala, a ona ostala bez posla prihvatila se mjesta pomoćne radnice u SC-u. Nedugo nakon toga odlučila se, na radost studenata, prekvalificirati za kuharicu. Od prije četiri godine Rozalija je  učlanjena u Hrvatski kuharski savez, a prošle se godine se počela natjecati i za sad je ide vrlo dobro.

Studentima napravi i do 3 tisuće porcija dnevno

Iako se studenti često bude kako je hrana često jednolična u menzama, na Rozalijinu kuhinju uglavnom nemaju prigovora. S kolegama tijekom radnog dana pripravi često i do 3 tisuće porcija i tvrdi kako odbija poslove u hotelima jer voli kuhati studentima.

– Ideje crpim iz starih kuharica i recepata naših baka u koje dodajem moderne note. Na natjecanjima jela spremam spontano i vjerujem da je to tajna moga uspjeha, otkrila je Rozalija Neralić za 24 sata.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap