Pretraga

Lance će staviti najesen: Ovo su novi dekani hrvatskih fakulteta

A- A+

Početkom iduće akademske godine, u listopadu 2021., dvadesetak profesora stavit će dekanske lance i preuzeti dužnosti čelnika svojih fakulteta. Listu onih koji su dosad već izabrani okupili smo na jednome mjestu.

ilustracija: Brett Jordan / Unsplash

Najviše dekana izabrano je na Sveučilištu u Zagrebu, koje i ima najviše fakulteta.

Za dekana Akademije dramske umjetnosti izabran je Davor Šavić, a za dekana Agronomskog fakulteta Ivica Kisić. Na čelo Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta dolazi Ante Bilić Prcić, a dekan Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije bit će Ante Jukić.

Za dekana Geodetskoga fakulteta potvrđen je Almin Đapo, a na čelo Prava dolazi Ivan Koprić, koji se nakon izbora zahvalio rektoru.

Izdvojeni članak
ivan koprić pravni fakultet

Novi dekan Pravnog faksa nakon izbora zahvaljuje Borasu: O njegovim je skandalima, gle čuda, šutio

Na čelo Fakulteta hrvatskih studija, kao što smo pisali, zasjest će Ivo Džinić, koji će biti prvi izabrani dekan toga fakulteta, a Nezavisni sindikat znanosti zbog toga od Ministarstva traži da se provede upravni nadzor nad Studijima.

Izdvojeni članak
hrvatski studiji

Sindikat znanosti traži od Fuchsa da provede upravni nadzor nad izborom dekana Hrvatskih studija

S Filozofskim situacija još nije jasna jer se bitka za dekansko mjesto još uvijek vodi, između Renate Geld i Nevena Jovanovića.

Izdvojeni članak
renata geld i neven jovanović

Plot twist: Borasovi senatori nakon dvije odbijenice digli ručice za dekanske kandidate na Filozofskom

Na mjestu dekanice varaždinskog FOI-ja i u idućem mandatu ostaje prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep. Novi-stari dekan Učiteljskog fakulteta je prof. dr. sc. Siniša Opić.

Za dekana Medicinskog fakulteta izabran je Slavko Orešković, koji je inače zaposlen u Klinici za ženske bolesti i porode Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb u Petrovoj, gdje ujedno i obnaša funkciju Predstojnika Klinike.

Predloženica za dekanicu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta je Jadranka Frece, a predloženik za dekana Rudarsko-geološko-naftnog
fakulteta Vladislav Brkić, o čijim će se programima glasati na idućim sjednicama fakultetskih vijeća.

Na Sveučilištu u Rijeci zasad je izabran samo za dekana tamošnjeg Filozofskog fakulteta izabran Aleksandar Mijatović, a za nekoliko dana će biti izbor i na Građevinskom fakultetu.

Na Sveučilištu u Splitu Nikša Jajac izabran je za dekana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Pero Vidan za dekana Pomorskog fakulteta. I splitski Sveučilišni odjel stručnih studija dobio je novog čelnika – v. d. pročelnika bit će Petar Pepur.

Izbora je bilo i u Osijeku. Tomislav Matić izabran je za dekana Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Lance će staviti najesen: Ovo su novi dekani hrvatskih fakulteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap