Pretraga

‘Loše i nikakvo’: Ovako su čitatelji ocijenili studentski život tijekom pandemije koronavirusa

A- A+

Prošlog tjedna u našoj anketi pitali smo čitatelje kako bi ocijenili studentski život tijekom pandemije koronavirusa. Potaknuti mnogim lošim iskustvima koja su studenti podijelili na Redditu, rezultati naše ankete nisu ništa bolji jer je većina opisala studentski život ‘lošim’ ili ‘nikakvim’, dok je manjem broju bilo ‘dobro’ i ‘odlično’.

Foto: Unsplash

Studiranje sa sobom nosi određena očekivanja, a najveće od njih je vjerojatno druženje i upoznavanje novih ljudi. Upravo to je bio najveći problem tijekom pandemije koronavirusa jer druženja jednostavno nije bilo. Zbog toga je jedan korisnik Reddita opisao kako se on na faksu osjeća ‘najusamljenije ikad’ te je pitao osjećaju li se i drugi kao on.

U komentarima su se javili mnogi studenti s istim mišljenjem, posebice oni koji su tek krenuli studirati kada je pandemija krenula te su u skoro tri godine studiranja, svega tri mjeseca bili uživo na faksu. Tako da ne poznaju svoje kolege s godine, a sada kada su se vratili na nastavu uživo, druženja poslije predavanja su nestala.

Studenti su većinom upoznali samo kolege s kojima su radili seminare

Stoga smo prošlog tjedna na našem portalu napravili anketu o tome kako bi studenti ocijenili svoj studentski život u tom periodu, a rezultati su pokazali da je iskustvo čitatelja isto kao studentima na Redditu.

Najviše čitatelja je studentski život ocijenilo kao ‘loše‘, odnosno njih 39.58 posto je upoznalo par ljudi, ali općenito su to bili oni s kojima su radili seminare. Njih 26.04 posto reklo je da je njihov studentski život bio ‘dobar‘ i da su unatoč koroni uspjeli pronaći nekoliko dobrih prijatelja.

Izdvojeni članak

[Anketa] Gdje je nestao studentski život? ‘Ja se na faksu osjećam najusamljenije ikad’

Najviše studenata ocijenilo studentski život ‘lošim’ i ‘nikakvim’

Nikakvim‘ je studentski život ocijenilo 22.29 posto studenata te su naglasili kako nikoga nisu upoznali i da se zbog toga osjećaju usamljeno. Ostatak, odnosno 12.08 posto ocijenilo je studentski život ‘odličnim‘ te da su se, unatoč online nastavi i pandemiji, družili s kolegama s faksa kao i inače.

U anketi je do danas u 10 sati i 30 minuta sudjelovalo 480 studenata te je zbroj onih koji su ocijenili studentski život ‘lošim’ i ‘nikakvim’ 297, a oni koji su dali ocjenu ‘dobro’ i ‘odlično’ je 183.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap