Pretraga

Mala (r)evolucija: Kreću prvi online studentski izbori u povijesti

A- A+

Sveučilište u Rijeci objavilo je kako će se idući mjesec održati izbori za tamošnji Studentski zbor Sveučilišta, ali i studentske zborove sastavnica. Međutim, ovo će biti prvi izbori u povijesti koji se održavaju online. Hoće li druga sveučilišta slijediti primjer Rijeke, vidjet ćemo.

foto: Element5 Digital za Unsplash

– Studentski izbori bit će održani neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje na www.izbori.sz.uniri.hr sukladno uputama Izbornog povjerenstva Sveučilišta, objavilo je riječko sveučilište.

Za prijavu u online Informacijski sustav za elektroničko glasovanje studenti Sveučilišta u Rijeci trebat će samo valjani AAI@EduHr elektronički identitet (korisničko ime i šifru za pristup Studomatu).

Izbori će se održati u dva kruga. Prvi krug glasovanja bit će 21. rujna 2020. godine od 08:00 do 20:00 sati, kada se glasa za kandidate za studentske predstavnike čije su kandidature pristigle do 30. lipnja.

U drugom krugu glasovanja, 23. rujna (isto od 08:00 do 20:00 sati), glasat će se za studentske predstavnike čije se kandidature zaprimaju do utorka, 8. rujna. Razlog za takav način glasovanja je činjenica da su izbori odgađani zbog koronavirusa.

PROUČITE ODLUKU:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Ostale informacije o izborima možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Budući da je poznato je izlaznost na studentske izbore vrlo mala, bit će zanimljivo vidjeti hoće li onlajniziranje utjecati na povećanje broja studenata koji biraju svoje predstavnike. A potom i hoće li druga sveučilišta onda slijediti primjer Rijeke.

Mala (r)evolucija: Kreću prvi online studentski izbori u povijesti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap