Pretraga

‘Malo žalosno što moram ovako objaviti’: Traži cimera za dom koji neće biti homofob i gaser

A- A+

Tko god je barem jednom živio u studentskom domu zna da cimerstvo može biti vrlo stresno i da je vrlo važno biti spreman na razne kompromise. Tako se u Facebook grupi ‘Studentski dom Stjepan Radić – Sava’ pronašao zanimljiv oglas jednog budućeg stanara koji traži cimera s vrlo striktnim uvjetima.

Stjepan Radić

Foto: srednja.hr/facebook

Useljenja u studentske domove još uvijek traju pa se i dalje objavljuju oglasi u kojima se traže cimeri. Da dobrog cimera nije lako pronaći svjedoči se svakodnevno objavama u Facebook grupi Studentskog doma Stjepan Radić gdje je gotovo 1.000 reakcija i stotinjak komentara izazvao post anonimnog člana grupe.

Anonimni komentar autor postavlja jer ne želi slušati uvrede mogućih homofoba. Naime, on traži cimera u 3. kategoriji koji ga neće ‘hate crimeat’ zato što nije ‘straight’, a budući cimer čak može biti neuredan, pušač, ali nikako ne smije biti gaser ili nešto tome slično. Autor govori da je žalosno što oglas mora objaviti na ovakav način, a sebe opisuje kao ekstroverta, društvenu i otvorenu osobu koja je ‘malo neuredna, ali ništa strašno’. Ne smeta mu partijanje ni druženje više osoba u sobi.

Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Što je bolje, živjeti u studentskom domu ili u stanu s cimerima? Na ovo obavezno obratite pozornost

U komentarima su pak postavljena pitanja što nedostaje gaserima, ali i upiti onih što zapravo znači riječ gaser. Najviše je reakcija dobio komentar stanara kako netko može diskriminirati ‘lika koji ti smanjuje konkurenciju sa ženskama’. Drugima u tom slučaju ne smeta ni to što takav cimer ‘obično ima povelik broj ženskih prijateljica koje ga posjećuju’, dok bi nekome dobro došli njegovi savjeti što bi cura mogla primijetiti na spoju ili pomoći mu kako se obući za njega.

Ipak, članovi grupe u komentarima puni su podrške i tješe autora da i dalje postoje dobre ljudi te da će sigurno pronaći jednog takvog. Upozoravaju da mora biti oprezan u traženju, a nadaju se da će se netko zainteresiran ubrzo javiti na ovaj poseban oglas.

Studentski dom Stjepan Radić (3)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap