Pretraga

Menza u Gradu Otočcu – neželjena i neisplativa

A- A+

Prema posljednjem popisu stanovništva, grad Otočac ima nešto manje od 300 studenata, ali ne i sređeno pitanje subvencionirane prehrane. Iako su iz Studentskog zbora Gacke apelirali na nadležne ustanove, menza u Otočac još uvijek nije stigla, a kako se čini neće skoro jer je ne smatraju isplativnim projektom. Predsjednik Studentskog zbora Gacke, Bruno Ćutić, napisao je tekst za szg.hr koje donosimo u cijelosti.

srednja.hr

Izdvojeni članak

U Varaždinu otvorena najmodernija menza u državi

Prije nešto manje od godinu dana skrenuli smo pažnju i počeli se aktivno baviti problemom nedostatka subvencionirane prehrane studenata u Gradu Otočcu. Tri mjeseca kasnije, Uprava za visoko školstvo nam je potvrdila obilazak Grada Otočca kako bi ustanovili mogućnosti za organiziranje prehrane.

Predsjednik Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane g. Bošnjak potvrdio nam je da su članovi krajem ožujka obavili odlazak u Otočac u potrazi za potencijalnim davateljima usluge tj. budućim menzama. Njihova inicijativa je bila organiziranje prehrane u sklopu Učeničkog doma Otočac, što i sami pozdravljamo kao dobru inicijativu. Nažalost, to iz nepoznatog razloga nije prihvatila uprava Učeničkog doma, iako su neki od korisnika doma upravo studenti.

Osim toga, članovi Nacionalnog povjerenstva posjetili su neimenovani hotel u Otočcu gdje je vlasnica hotela (citiramo) “nakon prezentiranja zahtjeva novog Pravilnika o prehrani, u odnosu na potencijalni broj studenata konzumenata, izrazila veliku rezervu oko isplativosti pružanja takve vrste usluge”. Podsjećamo na tragikomičnost situacije – studenti Grada Otočca posebnom odlukom ministra imaju veću razinu prava prehrane, a nemaju ga gdje iskoristiti.

Ove informacije velik su korak nazad za studente u Otočcu a vjerujemo i za sam Grad Otočac. Unatoč tome, od rješavanja problema nećemo odustati a i g. Bošnjak nam je naknadno potvrdio da će Nacionalno povjerenstvo uskoro raspraviti o drugim, alternativnim, načinima subvencionirane prehrane.

Bruno Ćutić, predsjednik

Share via
Copy link
Powered by Social Snap