Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Odeon

A- A+

U sklopu Građevinskog fakulteta u Zagrebu, nalazi se studentska menza Odeon. Kako u tom dijelu grada postoji i studentska menza Studentskog centra, te menza Superfaks Prehrambeno biotehnološkog fakulteta, Odeon je restoran koji može primiti vrlo malo studenata. Tamo se najviše hrane studenti Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, stoga je i oko podneva u vrijeme ručka bila gužva. Svejedno su mnogi nestrpljivo čekali u redu, jer im je menza najbliža, štoviše nalazi se u podrumu ta dva fakulteta.

Studentski restoran Odeon je prilično tvorničkog izgleda, jer su cijeli dan upaljena svjetla obzirom da ima premalo prozora. Unutar menze postoji kafić, no on zapravo ne služi studentima, jer se tamo napitci ne mogu kupiti s iksicom, već su cijene komercijalne. Hrana je ukusna, no prizori koje smo vidjeli iza pulta nisu nas previše oduševili.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Cassandra

Tete golim rukama slažu šnicle

Kad smo posjetili menzu Odeon, shvatili smo da ne možemo birati jela od ponuđenih na pultu, već prema napisanim menijima moramo odabrati jedno jelo. Nakon toga kažemo teti što želimo i ona nam to stavi na tanjur, ukoliko je ta hrana raspoloživa.
Naručili smo bečki odrezak, rižu i juhu. Za desert smo uzeli jedan muffin s višnjama.

Riža je bila ukusna i topla, međutim juha je zapravo vruća voda s vrlo malo tjestenine, stoga nije zadovoljila kriterije koji su bili prilično niski, jer smo menzu posjetili jako gladni.
Ono što nas je šokiralo je teta iza pulta koja je komade mesa rukama uzimala i stalno preslagivala s jedne strane na drugu. Naime, iako je teta izgledala čisto nije nam se svidjelo što je jednom trenutku prešla rukom preko znojnog čela, a već u drugom uzela komad mesa i stavila ga s jedne strane na drugu. Očigledno je da je imala hvataljku, te nije taj posao morala obavljati golim rukama.

Ocjena: 4/ 10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Agronomija

Atmosfera tvornička, nema prirodnog svjetla niti glazbe

Menza Odeon se kao i mnoge druge menze nalazi u podrumu fakulteta, no ovdje ima jako malo prozora, stoga su električna svjetla uvijek uključena. Zbog toga je dojam prilično tvornički, a kad se uzme u obzir činjenica da ne postoji glazba ili bilokoji drugi dodatak koji bi uveselio dojam o menzi, atmosfera je prilična tužna.

Osim toga, stolice su metalne i izrazito hladne te neudobne, no zato stolovi imaju stoljnjake. Da nema studenata koji svojim veselim žamorom razbijaju tmurnu atmosferu, vrlo vjerojatno bi ova menza bila za ‘sjesti, što prije pojesti i otići’.

Ocjena: 4/ 10

Gužva se stvara čim ima više od petero ljudi

Obzirom da smo u menzu stigli oko podneva, nije nas iznenadilo što je red bio duži. No, već za desetak minuta smo došli do jela tako da cijeli postupak oko čekanja hrane ne traje dugo.
Ova menza ima kapacitet jednak kao i menza u sklopu Veterinarskog fakulteta, što znači da ne može primiti više od tridesetak studenata za stolovima.

Zbog toga se jako brzo stvara gužva, a prostora za red zapravo i nema. Kad oko podneva uđete u menzu, zateći će vas naizgled velika gužva, međutim red se brzo smanjuje.

Ocjena: 4/10

Masna žlica, ali sve ostalo relativno čisto

Kad smo htjeli uzeti pribor za jelo, žlica je bila masna jer vjerojatno nije dovoljno oprana, pa smo morali uzeti drugu.
Ostatak menze bio je prilično čist, osim što je vidljivo da se stolovi za objed ne brišu, stoga ostaju mrvice hrane. No mrvice na stolu smo zatekli u mnogim drugim menzama.

Ocjena: 5/ 10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Kampus Borongaj

Jedini dodatak vješalica za kapute

U ovoj menzi je jedini dodatak kafić koji je spojen s prostorom za blagovanje, no taj kafić zapravo nema veze s menzom. Konobar nam je dao do znanja da studenti u njegovom prostoru nemaju pravo na jeftiniju kavu, već da su cijene komercijalne kao u drugim kafićima.
Od ostalih dodataka možemo samo navesti vješalicu za kapute.

Bonus bodovi: 1/ 3

Odeon je nužno zlo u slučaju velike gladi

Kad se sljedeći put nalazite u blizini zagrebačke Mimare, ne bismo vam preporučili odlazak u menzu Odeon. U blizini je restoran Studentskog centra, koji ima puno veći izbor hrane, a i tete koriste hvataljke za preslagivanje hrane, a ne vlastite ruke i to bez rukavica.

Zaključno, najbolji dojam na nas je ostavio maleni muffin s višnjama. Ostala hrana, čistoća i ambijent prilično su nas razočarali.

Ukupna ocjena: 18/ 40 (43)

U nastavku pogledajte ukupni poredak menzi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap