Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: PMF – Bologna

A- A+


Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Odeon

Našem obilasku zagrebačkih menzi došao je kraj. Zadnju smo posjetili menzu Bologna koja se nalazi na Horvatovcu da bismo provjerili kako se hrane studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Zaključili smo kako, uz studente Medicinskog fakulteta, PMF-ovci imaju najnepristupačniju lokaciju u Zagrebu. Pogledajte koju smo ocjenu dali posljednjoj posjećenoj menzi.

Nakon dva mjeseca obilaženja zagrebačkih menzi, napokon smo došli do kraja. Za početak smo posjetili Ekonomski fakultet, a završavamo s PMF-om do kojega je moguće doći autobusnim linijama s Kaptola ili Kvaternikovog trga. Najveći problem s menzom koja nosi naziv Bologna je taj što je na nepristupačnoj lokaciji pa nijedan student s drugog fakulteta tu ne dolazi jesti, a kad se želite vratiti do središta grada, jedva ćete pronaći autobusnu stanicu.

U ova dva mjeseca smo se nagledali svega i svačega, a u nastavku pogledajte što nas je dočekalo u Bologni smještenoj na dalekom Horvatovcu.

Hrana ukusna, ali izbor loš

Bolognu smo posjetili nešto iza 14 sati te smo vrlo brzo došli na red, no izbor hrane nije bio posebno širok. Dočekali su nas teleći ražnjići, zagrebački odrezak, pire krumpir, povrće, torteline, rizi-bizi, dvije vrste salate, juha od cvjetače, ajvar te kroasan.

Nakon jogurta, ledenog čaja i još dvije vrste sokova ugledali smo Knoppers, Snickers te još brdo čokoladice i slastica.

Mi smo izabrali zagrebački odrezak, pire krumpir i juhu od cvjetače. Sve je bilo toplo i jako ukusno, no juha je za naš ukus bila preslana. Uz navedena jela, uzeli smo dva soka, a sve to smo platili 16 kuna na blagajni koja se nalazi na kraju linije. Na svakom se stolu nalazila sol i papar, ali bez ulja i octa za salatu.

Ocjena: 7/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Veterinarski fakultet

Šareno, osvijetljeno i s božićnim ukrasima

Studenti PMF-a svakodnevno jedu u jednoj od oku ugodnijih mezi. Prostorija je jako prozračna i osvijetljena, a kako se bliži Božić, krasi je i veliki bor na kojemu su crveni ukrasi i svjećice odlično usklađeni s pločicama na zidovima.

Uz stolove koji su slični onima u svim drugim menzama, nalaze se crvene i plave stolice od plastike. Na zidovima su vješalice za jakne, a jedan dio menze je obložen narančastim opekama. Na prozorima se umjesto zastora nalaze žaluzine, koje studentima pomažu prilikom sunčanih dana.

Ocjena: 7/10

Gužva ni ne može nastati

Budući da se nalazi na Horvatovcu, ovu menzu posjećuju samo studenti PMF-au. Bologna je za potrebe ovog fakulteta prostrana, što znači da ima dovoljno mjesta te se ne stvara gužva. Na red smo došli za pet minuta, a dok smo objedovali, pristiglo je još samo par gladnih studenata koji se zasigurno ne bune zbog ovakve situacije.

Ocjena: 7/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Lašćina

Bez zamjerke na čistoću

Na čistoću menze nemamo nikakvih zamjerki. Svaki student, prilikom vraćanja svojih pladnjeva, sam baca smeće u kantu, pribor u posudu predviđenu za to, dok zaposlenice jedino odstranjuju ostatke hrane, tanjure, posude za juhu te pladnjeve. Pribor i ostalo posuđe su također bili čisti, a ista stvar je sa stolovima te linijom na kojoj se nalazi hrana.

Ocjena: 7/10

Najbolji slatkiši i jeftina kava

Bologna je menza koja ima najbolje slatkiše od svih zagrebačkih menzi. U ponudi su se našli kroasani, razne čokoladice, a nama je posebno za oko zapeo Knoppers na kojeg još nigdje nismo naletjeli. Od tolike ponude jedva se možete odlučiti čim ćete zasladiti ručak.

Bologna ima i kafić koji se nalazi preko puta menze, a ukoliko provučete iksicu, kavu ćete platiti samo 0.95 kuna.

Ocjena: 2/3

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Agronomija

Ni najbolja, ni najgora

Kako smo stigli na sami kraj obilaženja i rangiranja svih menzi u Zagrebu te uzeli u obzor kategorije koje smo ocjenjivali, zaključili smo kako je  Bologna izjednačena sa sporom linijom na Savi.

Ocjena za hranu bi bila viša, da je izbor bar malo veći. Što se tiče ugođaja, Bologna je zaslužila sedam bodova, jer nije ni približan onome na Borongaju. U ovoj menzi je manji red nego na drugim mjestima, ali moramo uzeti u obzir kako je to zbog jako nepristupačne pozicije. Čistoća je zadovoljavajuća te smo za dodatke od maksimalna tri boda, dali dva zahvaljujući izboru čokoladica i jeftine kave.

Zbrojimo li sve bodove, menza na PMF-u ih je skupila 30, što znači da od njih ukupno 17 dijeli peto mjesto.

Ukupna ocjena: 30/40 (43)

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: PMF – Bologna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap