Pretraga

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Superfaks

A- A+


Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Agronomija

Na Prehrambeno-biotehnološkom i Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu nalazi se jedna od najboljih menzi u Zagrebu, Superfaks. Nalazi se u blizini SC-a, ne stvara se pretjerana gužva, izbor hrane je odličan te ima sporu i brzu liniju. Ovo je jedina menza u kojoj studenti mogu popiti kavu za 0,95 kuna i gdje se stolovi za jelo nalaze na tri odvojene lokacije. Pogledajte zašto se Superfaks našao visoko na našoj ljestvici.

U sijedu oko 12 sati smo bili na Prehrambeno-biotehnološkom i Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu kako bi posjetili menzu Superfaks. Riječ je o jednoj od najboljih menzi u kojima smo jeli. Ugodna atmosfera, osvjetljen prostor, odlična hrana i činjenica kako uz iksicu studenti mogu popiti kavu za 0,95 kuna su razlozi zašto smo napustili Superfaks siti i super zadovoljni.

Izdvojeni članak

Asistent s PBF-a nakon posla izrađuje unikatne bicikle

Palačinke i najbolji slatkiši

Kad smo došli na liniju za izbor hrane bili smo neodlučni jer je toliko toga bilo ponuđeno. Na samom početku je bila juha, zatim vegetarijanski meni gdje su bili krumpiri i zelje, brokula, pohovani prepečenac od cvjetače, kruh te kombinacija raznovrsnog povrća.

Mi smo preskočili vegetarijanski meni pa smo izabrali kombinaciju lignji s pire krumpirom i lignji s krumpirom i zeljem. Uz naš izbor u ponudi su još bili razni mesni odresci, mnoštvo povrća i grah. Također je bila miješana salata, salata od kupusa i kiselih krastavaca.

Kad smo stigli do kraja reda ugledali smo palačinke koje su nam izmamile osmjehe na lica. Na tanjuru dobijete dvije palačinke punjene džemom od marelice. Zatim smo došli na sokove gdje nas je iznenadi Vindijev Iso-sport, jer ga do sad nismo vidjeli ni u jednoj drugoj menzi. Uz njega mogli smo izabrati sok od višnje, naranče ili ledeni čaj.

Prije same blagajne, gdje odmah plaćate hranu, za oko su nam zapele čokoladice i još nekoliko vrsta slatkiša.

Ono što smo mi izabrali ukupno smo platili 20 kuna, a hrana je bila jako ukusna što znači da smo napustili menzu siti, sretni i zadovoljni.

Ocjena: 9/10

Tri dijela i svjetlosti napretek

Ovo je jedina menza koja ima fizički odvojena tri dijela za stolove za kojima studenti jedu. Jedan je u prostoriji gdje se nalazi linija hrane, a druga dva su izdvojena te između njih postoji pregrada. Sve tri lokacije su odlično osvjetljene jer su smještene uz velike prozore.

Prostorija u kojoj birate i plaćate hranu je oslikana šarenim pejzažem, a stolovi su malo niži od onih u ostalim menzama. Postoji nekoliko vrsta stolica, a mi smo sjedili na onim najudobnijima koje su presvučene crnom skaj kožom.

Iako smo vidjeli zvučnike, nije svirala nikakva glazba pa imamo malu zamjerku na to.

Ocjena: 7/10

Nekoliko minuta do jela

U ovoj menzi nismo zatekli gužvu iako je na izuzetno dobroj lokaciji. Možda je razlog tome što rijetko tko zna za nju, osim studenata PBF-a i RGNF-a. Čekali smo svega nekoliko minuta pa smo vrlo brzo došli na red kako bismo izabrali jelo i sjeli u neki od tri dijela.

Mali problem predstavlja to što se red nalazi ispred ulaza u sami fakultet pa se studenti probijaju prilikom ulaska ili izlaska.

Ocjena: 9/10

Smeće po stolovima

Superfaksu je higijena jedina bolna točka. Pribor je bio čist, pladnjevi također, ali nas je zasmetalo to što se po stolovima nalaze korišteni ubrusi, prazni sokovi i pokoji ostatak hrane.

Izuzmemo li to što studenti ostavljaju za sobom nered pa to nitko ne pokupi, ostatak menze je relativno čist.

Ocjena: 5/10

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Kampus Borongaj

Najjeftinija kava

Uz sporu liniju postoji i brza menza gdje su u ponudi sendviči, hamburgeri i slična jela. Odmah uz ulaz za liniju hrane nalazi se kafić u kojemu je cijena kave nakon provlačenja iksice 0,95 kuna. Osim iznimno povoljne cijene za omiljeni napitak brojnih studenata, na zidu se nalaze plazma i zvučnici, a postoje i kante za smeće.

Ocjena: 3/3

Obavezno posjetite Superfaks

Uzevši u obzir sve navedno, menza Superfaks se smjestila na visoko drugo mjesto naše ljestvice. Dali smo joj 33 boda, što znači da je jedino bolja menza na Borongaju. Ono što je ovoj menzi naštetilo je higijena koja nije baš na previsokom nivou. Sve u svemu, ukoliko ste gladni ili vam se pije kava, a u blizini ste PBF-a, obavezno svratite u Superfaks.

Ukupna ocjena: 33/40 (43)

Pogledajte kakvo je trenutno stanje na našoj ljestvici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap