Pretraga

Ministar Jovanović će se sastati s predstavnicima studenata, ali o cijenama neće razgovarati

A- A+

Ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je u Rijeci rekao novinarima što predstavnici studenata i studentskih centara mogu očekivati od sutrašnjeg sastanka. Istaknuo je da će s istima razgovarati o novom pravilniku o studentskoj prehrani, točnije o poboljšanju sadržaja pravilnika. Međutim, cijene studentskog obroka neće biti predmet razgovora.

Foto: srednja.hr

Predstavnici studenata i studentskih cenatara sastat će se sutra 10. listopada u 14 sati s ministrom Željkom Jovanovićem u prostorijama MZOS-a.  Mnogi studenti misle da će se na istom sastanku pokušati ‘urazumiti’ nadležne da se cijene u menzama vrate na staro, no ministar je danas boravio u Rijeci na skupu ‘Karijera poslije sportske karijere’ gdje je novinarima rekao da predmet sutrašnjeg razgovora neće biti cijene. Prema Jovanovićevim riječima, s predstavnicima studenata i SC-ova razgovarat će isključivo o poboljšanju sadržaja novog pravilnika o studentskoj prehrani.

Izdvojeni članak

Priopćenje Studentskog zbora iz Zagreba: Složili smo se s povećanjem cijena, jer dosadašnje više nisu održive

O vraćanju cijena na staro nema priče

Naglasivši kako je pravilnik koji je stupio na snagu 1. listopada rezultat iscrpljujuće rada, Jovanović je dodao da će studenti i dalje prehranu plaćati po novim cijenama, to jest subvencije koju daje MZOS ostati će niža u odnosu na dosadašnju.

Dovedeno je u pitanje poslovanje studentskog centra

– Cijene studentske prehrane nisu se mijenjale 15 godina i zbog toga je dovedeno u pitanje uopće poslovanje studentskog centra. Da ovo nismo učinili moglo se dogoditi da studentski centri prestanu raditi. Ovakva cijena je ekonomski utemeljena i šest i pol kuna za kompletan meni neće ugroziti ničiji standard, rekao je Jovanović novinarima u Rijeci.

Također je izjavio da je sporni pravilnik donesen nakon dugotrajnog rada. – Nije isisan iz prsta, nije donijet preko noći i nije donijet u tajnosti. Donijet je nakon jednogodišnje pripreme i predstavlja osjetnu kvaliteta u unapređenju studentske prehrane i studentskog standarda u cjelini, zaključio je Jovanović.

Ministar Jovanović će se sastati s predstavnicima studenata, ali o cijenama neće razgovarati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap