Pretraga

Ministar zdravlja opet postao student!

A- A+

Ministar zdravlja Siniša Varga ponovno je student. Upisao je postdiplomski studij diplomacije pri Sveučilištu u Zagrebu, ali ne kako bi se uključio u diplomatske krugove, nego, kako sam kaže, da bi napredovao u području opće kulture.

facebook

Desetak dana nakon skandala iniciranog odlaskom službenim automobilom na skijanje ministar zdravlja Siniša Varga opet je u medijskom fokusu no ovoga puta iz znatno pozitivnijih razloga. Naime, prvi čovjek hrvatskog zdravstva ponovno je postao student.

Varga je, kako sam tvrdi, iz želje za obrazovanjem i usavršavanjem upisao postdiplomski specijalistiki studij diplomacije pri Sveučilištu u Zagrebu. Ministar će do stjecanja akademske titule sveučilišnog specijalista diplomacije doći nakon tri semestra i utrošit će 30 tisuća kuna. Da ne bi bilo zabune, studij financira sam, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Rektor Bjeliš preko ljeta spava u studentskom domu


Probrano predavačko društvo

Studij diplomacije osnovan je u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova te se održava na engleskom jeziku. Vodi ga profesor Tvrtko Jakovina, a među predavačima se može naći mnogo jakih imena poput Vlatka Cvrtile, nekadašnjeg savjetnika predsjednika Stipe Mesića i Dejana Jovića, donedavnog suradnika Ive Josipovića

Informacija o njegovom stručnom usavršavanju, koje nije povezano sa zdravstvom, potaknula je teorije o njegovim planovima za aktivaciju u diplomatskim krugovima no Varga je isto opovrgnuo istaknuvši kako mu to nije ni na kraj pameti.

– Ne bi bilo loše da više hrvatskih političara prođe studij diplomacije radi razine općeg znanja, ustvrdio je prvi čovjek hrvatskog zdravstva za Večernji list.

Ministru, sudeći po prijašnjim akademskim uspjesima, studentske obveze ne bi trebale predstavljati veliki problem. Tijekom studija stomatologije u Zagrebu koju je završio 1990. godine čak je dva puta dobivao rektorovu nagradu, a nešto kasnije postao je i prvi Hrvat koji se obrazovao na Branemark Implantology Clinic.

Ministar zdravlja opet postao student!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap