Pretraga

Od Ministarstva doznajemo kada kreće isplata državne stipendije: Pomicat će se i rang-lista

A- A+

Prošloga petka Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu dobitnika državne socio-ekonomske stipendije. Stipendija se dodjeljuje u četiri kategorije, dobilo ju je 9.509 studenata, a isplaćivat će se za devet mjeseci akademske godine u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna. Kako nam potvrđeno iz Ministarstva, prve isplate kreću već ovoga tjedna.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Nakon što je objavljena rang-lista dobitnika državnih socio-ekonomskih stipendija, počeo je teći rok u kojemu studenti u sustav moraju unijeti svoj broj žiro računa na koji će im sredstva biti isplaćivana, a iz Ministarstva su potvrdili i kada kreće isplata.

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za dodjelu 10.000 državnih stipendija za godinu 2017./2018.

– Rok za prihvaćanje Uvjeta stipendiranja i unos broja žiro računa je 15. prosinca u 12 sati kroz Sustav državnih stipendija. Studenti koristeći opciju „Izbornik“ na poveznici „Ostvareno pravo na stipendiju“ trebaju unijeti ispravan IBAN žiro računa i potvrdu prihvaćanja Uvjeta stipendiranja. Prve isplate stipendija studentima kreću već ovaj tjedan, kažu nam iz MZO-a i dodaju kako će svim studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju ove godine bit će isplaćeni iznosi za tri mjeseca: listopad, studeni i prosinac.

Naglašavaju, redoslijed isplate stipendija nije vezan uz poziciju na rang-listi.

– Svi studenti koji su na rang-listi ostvarili pravo, prihvatili Uvjete stipendiranja i upisali ispravan IBAN automatski se obrađuju, a redoslijed isplate ovisi o obradi Ministarstva financija, uzimajući u obzir da prilikom uplata isto provjerava ispravnost njihovih IBAN računa, poručuju iz Ministarstva.

Kako je ukupno dodijeljeno 9.509 stipendija, a natječaj je raspisan za njih 10.000 upitali smo MZO i hoće li se pomicati rang-lista.

Izdvojeni članak

Ministarstvo odgovara: Je li moguće dobiti i državnu socio-ekonomsku i STEM stipendiju?

– Po okončanju žalbenog postupka (Prigovori se podnose zaključno s danom 16. prosinca 2017. godine. Kao datum podnošenja prigovora uzimat će se datum poštanskoga žiga), a sukladno odluci Povjerenstva rang-liste će se pomicati do ispunjenja kvote od 10.000, zaključuju iz Ministarstva.

Inače, od ove godine Ministarstvo sve važnije info informacije ažurno objavljuje na svojoj Facebook stranici gdje također studentima u najkraćem mogućem roku odgovara na upite vezane za status njihovih prijava.

– Pozivamo ih ovom prilikom da nam se i tim putem obrate sa svim dodatnim pitanjima, poručuju iz MZO-a.

Napomenimo još jednom za kraj kako nije moguće istovremeno primati i STEM i socio-ekonomsku stipendiju, o čemu više možete pročitati na ovom linku.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap