Pretraga

Ministarstvo ima važnu obavijest za studente koji konkuriraju za STEM stipendiju

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Studente su izvijestili da bi proces trebao započeti krajem listopada.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

– Obavještavamo Vas da prve e-poruke prema studentima uobičajeno šaljemo krajem listopada tekuće akademske godine. Tada studenti na e-adresu koja je evidentirana u [email protected] sustavu (koju dobivate prilikom upisa na visoko učilište) zaprimaju obavijest da provjere svoje osobne podatke s rokom od pet dana za ispravak podataka (ako neki podatci budu netočni, studenti kontaktiraju svoje visoko učilište ili Ministarstvo). Za vrijeme provjere podataka moći ćete upisati i dodatnu adresu elektroničke pošte na koju želite primati daljnje obavijesti. Za podatke o [email protected] korisničkom računu možete se obratiti [email protected] administratoru na visokom učilištu, no vjerujemo da će Vam podatci o istome biti dodijeljeni odmah na početku akademske godine (s tim podacima moći ćete se prijaviti u pretinac elektroničke pošte visokog učilišta na koji će Vam pristizati, između ostaloga, i naše e-poruke, a s istim podatcima prijavljivat ćete se i u našu aplikaciju na poveznici), priopćeno je iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Otvoren je natječaj za dodjelu 10.400 državnih stipendija u 2020./2021. godini

Podsjetimo, za razliku od socio-ekonomskih stipendija, STEM stipendije ne dodjeljuju se putem natječaja, nego Ministarstvo samo prepoznaje studente koji imaju pravo na nju te ih automatski, putem elektroničke pošte na adresu u sustavu [email protected], obavještava da oni svoje pravo mogu ostvariti.

Pravo na državnu STEM stipendiju imaju studenti koji u akademskoj godini za koju se dodjeljuju stipendije prvi put upisuju prvu godinu studija, a ovisno o rezultatima ispita državne mature te studenti koji su do akademske godine za koju se dodjeljuju stipendije stekli najviše 120 ECTS bodova na studijskome programu, a nisu stekli kvalifikaciju razine visokog obrazovanja (broj bodova može biti veći ako visoko učilište dostavi potvrdu da se jednom godinom studija u punome nastavnom opterećenju stječe više od 60 ECTS bodova). Pri određivanju ostvarenih ECTS bodova uzimaju se samo oni ECTS bodovi koji su ostvareni polaganjem ispita iz predmeta propisanih nastavnim programom studija i koji se ubrajaju u ECTS bodove potrebne za završetak tog studija.

Popis studija čiji studenti u 2020./2021. konkuriraju za ovu stipendiju možete vidjeti na ovoj poveznici.

stem stipendija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap