Pretraga

Mnogi fakulteti mogu samo sanjati o digitalizaciji kakvu je uveo Filozofski

A- A+

I dok studenti mnogobrojnih fakulteta potvrde o studiranju iščekuju danima, zbog čega su neki još uvijek moraju fizički doći na fakultet, na Filozofskom to više nije slučaj. Taj se fakultet pohvalio kako je studentima omogućio da direktno iz sustava zatraže i automatski, elektroničkom poštom dobiju potrebne potvrde o studiranju.

Filozofski fakultet u Zagrebu | foto: srednja.hr

– Beskontaktno poslovanje postalo je nezaobilazni odgovor na zahtjeve suvremenog studiranja, kažu s Filozofskog fakulteta.

Sve samo s jednim klikom

S FFZG-a su se pohvalili kako je “posljednja novina u procesu poboljšanja uvjeta studiranja je uvođenje mogućnosti izdavanja potvrda s elektroničkim pečatom (e-potvrda) iz ISVU sustava studentima”.

Osim klasičnih, studenti online mogu zatražiti i dobiti čak i potvrde s prijepisom ocijena i to za međunarodnu uporabu (na engleskom jeziku).

– Studenti će na brz i jednostavan način zatražiti potvrdu kroz sustav koji će im automatski generiranu i e-potpisanu potvrdu poslati na njihovu službenu, akademsku adresu elektroničke pošte. Dostupne će biti potvrde o upisu za nacionalnu i međunarodnu uporabu, poručuju s Filozofskog.

‘Sigurnije i efikasnije studiranje’

Obnašatelj dužnosti prodekana za organizaciju i razvoj prof. dr. sc. Hrvoje Stančić kaže kako je Filozofskom fakultetu važno da njegovi studenti budu zadovoljni uvjetima studiranja.

– Pandemija je od nas zahtijevala da već započeti proces informatizacije ubrzamo i omogućimo našim studentima i zaposlenicima sigurnije i efikasnije studiranje, odnosno poslovanje. Na to smo posebno ponosni. Planiramo i daljnja, digitalno utemeljena poboljšanja, zaključuje profesor Stančić, inače autor mnogobrojnih znanstvenih i stručnih radova na temu digitalizacije.