Pretraga

Na Arhitekturi će svoje radove pokazati studenti sa šest zagrebačkih fakulteta

A- A+

Studentski zbor Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Kultrom organizira DA festival, interdisciplinarni događaj na kojem će se predstaviti studenti sa čak šest fakulteta, a gostovat će i njihove kolege iz Beograda. Osim izložbe radova svi posjetitelji moći će besplatno sudjelovati na predavanjima, kupiti si nešto od različitih dizajnerskih proizvoda u prodajnoj zoni te zabaviti na Af tulumu koji će se održati u subotu.

Osim organizacije već tradicionalnog Af tuluma, studenti Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu će za kraj ove akademske godine ugostit svoje kolege sa Studija dizajna, Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Svi koje interesira svijet kreativaca, festival dizajna, arhitekture i umjetnosti mogu vidjeti na AF-u od 20. do 22. lipnja, a u subotu nakon zatvaranja prvog dana izložbe mogu uživati u tradicionalnoj zabavi studenata.

Prvi DA festival održan je 2011. kao izložba studentskih radova studenata Arhitekture i Dizajna. Do sada se još jednom organizirao 2012. godine.

Tri godine nakon, studenti žele dodatno proširiti svoje vidike pa će se na trećem izdanju predstaviti radovi i s tri zagrebačke akademije te tri fakulteta. Kako bi vidjeli što se radi i na drugim sveučilištima, u goste će im i budući arhitekti iz Beograda.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Studenti Arhitekture pokazali svoje ideje uređenja prostora oko zgrade fakulteta

Studenti kroz suradnju žele proširiti svoje vidike

– Cilj festivala je međusobna prezentacija studentskih radova, razmjene iskustva, ideja i procesa, kako bi upoznali način rada u različitim medijima i promotrili neke zajedničke teme iz drugačijih perspektiva. Ukratko, edukacija, otvaranje novih vidika, druženje i zabava, objasnila nam je Iva Erić, koja sudjeluje u organizaciji ovog interdisciplinarnog događaja.

Projekti koje će izložiti budući arhitekti su podijeljeni u nekoliko skupina: stanovanje, urbanizam, društvene zgrade, diplomski radovi, poslovne zgrade te ostali projekti sa zasebnom temom. Dizajneri će pokazati svoje radove s dizajna vizualnih komunikacija: plakate, ambalaže, vizualne identitete, publikacije, koncepte, fontove i slično, te s industrijskog dizajna: namještaj, koncepte, redizajn itd.

Muzičari će svojim umijećem kreirati atmosferu, ADU se predstavlja izložbom fotografija i projekcijom filmova. Likovna akademija predstavlja svoje slike, kipove, instalacije, ilustracije i drugo, a TTF će ,kako je i uobičajeno, svoje radove izložiti na lutkama. Osim toga, u sklopu festivala održavat će se i predavanja na kojima će svoja iskustva prenijeti profesionalci sa svih šest područja.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Luda zabava na rasprodanom tulumu Arhitekture

Odlična prilika za srednjoškolce da vide radove budućih kolega

– Cilj predavanja je upoznati studente s različitim srodnim strukama, pokazati kako su one međusobno povezane te se dotaknuti vječnog pitanja – što nakon faksa? Dobit ćemo uvid u praksu, odgovore na pitanja ‘kako je to baviti se umjetnošću’. Predavači će tu temu predstaviti kroz osobna iskustva i projekte, a tko će sa studentima podijeliti svoje znanje otkrivat ćemo kroz cijeli tjedna, najavila je Iva raznolik sadržaj, koji će od subote do ponedjeljka ispuniti prostorije Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Danas su objavili kako će među predavačima biti tim OAZA, koji se sastoji od šest samostalnih dizajnerica. One će prenijeti iskustvo koje su stekli na brojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu u području dizajna.

Članovi Studentskog zbora Arhitektonskog fakulteta na DA festival pozivaju i srednjoškolce, jer će maturanti kroz izložbe i predavanja imati odličnu priliku upoznati što se radi na ukupno četiri fakulteta i tri akademije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap