Pretraga

Na čelo Hrvatskog studentskog zbora zasjeo zagrebački predstavnik

A- A+

Na današnjem sastanku predsjednika studentskih zborova svih sveučilišta i visokih škola konstituiran je Hrvatski studentski zbor, a za predsjednika je sa sedam glasova izabran predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mate Damić.

Hrvatski studentski zbor konstituiran je danas u 12 sati u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra, a funkciju predsjednika sa sedam glasova osvojio je Mate Damić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Studentski izbori: Izabrani studentski predstavnici u Senatu Sveučilišta

Na čelu HSZ-a zagrebački predstavnik

Na današnjem sastanku okupilo se sedam predsjednika studentskih zborova svih sveučilišta i veleučilišta, s tim da je samo zadarski predsjednik sudjelovao preko video konferencije. Osam studentskih predstavnika je oformilo osnivačku skupinu nakon čega su trebali dati svoj glas, a samim tim i svoje povjerenje, budućem predsjedniku Studentskog zbora na državnoj razini.

– Iznio sam svoju kandidaturu, kao i plan djelovanja, nakon čega sam sa sedam glasova za i jednim suzdržanim proglašen predsjednikom HSZ-a, rekao nam je student Ekonomije Mate Damić koji je prije mjesec dana došao na funkciju predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Priopćenje Studentskog zbora iz Zagreba: Složili smo se s povećanjem cijena, jer dosadašnje više nisu održive

Planovi novoizabranog predsjednika Damića

Novoizabrani predsjednik HSZ-a zamijenio je vršiteljicu dužnosti predsjednika Petru Radetić koja je tu dužnost obnašala u vrijeme dok Zbor nije bio službeno oformljen. Damić je ponovio riječi koje je izgovorio nakon pobjede na izborima prije mjesec dana da je HSZ koordinativno tijelo s kojim je kao predsjednik Zbora u Zagrebu planirao surađivati i zajedničkim snagama zastupati interese studenata u cijeloj zemlji.

– Planiram raditi na očuvanju studentskog standarda, pobrinuti se da Pravilnik o studentskoj prehrani ne bude samo slovo na papiru, ali i da se cijene studentskog smještaja ne podižu, otkrio nam je predsjednik HSZ-a.

Za kraj je dodao kako je sinergija u Hrvatskom studentskom zboru jako dobra jer nije bitno tko od kud te da će sigurno dobro surađivati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap