Pretraga

Na drugom najvećem sveučilištu za par tjedana kreće novi studij: ‘Prvi je takav u Hrvatskoj’

A- A+

Na drugom najveće u Hrvatskoj, Sveučilištu u Splitu, s početkom akademske godine počinje se izvoditi novi studij. Riječ je o studiju Molekularne biologije na engleskom jeziku na PMF-u Split.

foto: Ana Šoda | Srednja.hr

Učenici su već u klupama, a u svoje na fakultetima za dva i pol tjedna vraćaju se i studenti. Tada počinje nova akademska godina, a Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu ima veliku novost. Naime, od 2022./2023. ondje s radom počinje novi diplomski sveučilišni studijski program, Molekularna biologija na engleskom jeziku – Molecular biology.

– To je prvi takav program u Republici Hrvatskoj. Program traje dvije godine, odnosno 4 semestra. Njime se stječe 120 ECTS bodova i titula magistra molekularne biologije, stoji u priopćenju Sveučilišta u Splitu.

Izdvojeni članak
damir kralj

Naš istraživač s Ruđera objavio rad u jednom od najuglednijih časopisa u tom području: Jedan je od tri glavna autora

Navode i da studij Molecular biology usmjeren ka stjecanju ključnih teorijskih i praktičnih znanja, kompetencija i vještina iz područja molekularnih bioznanosti, što uključuje ne samo molekularnu biologiju nego i biomedicinu, biotehnologiju i bioinformatiku.

– Studenti će steći interdisciplinarna znanja i vještine osobito iz biologiji srodnih i važnih područja kemije, fizike, matematike, informatike. U programu je naglasak stavljen i na praktični dio koji će pridonijeti cjelovitom i kvalitetnom obrazovanju studenta. Također, studenti će razvijati tzv. transverzalne ili prenosive vještine kao što su komunikacija, timski rad, kritičko mišljenje, liderstvo, a koje su izuzetno važne za zapošljavanje i napredovanje u karijeri, poručuju sa Sveučilišta u Splitu, a čitav popis kolegija možete pronaći ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap