Pretraga

Na Filozofskom fakultetu skupljaju se donacije za Ukrajinu: Evo što se najviše traži

A- A+

Na Filozofskom fakultetu, u prostoru Kluba studenata, od danas se prikupljaju donacija za izbjeglice i civile iz Ukrajine. Studentski zbor danas je pozvao studente da doniraju, a objavljena je i lista stvari koje su trenutno najpotrebnije.

filozofski fakultet

Glavni ulaz u zgradu Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Katedra ukrajinistike zagrebačkog Filozofskog fakulteta, jednog od najvećih u državi, pokrenula je hvalevrijednu humanitarnu inicijativu. Nisu mogli, kako kažu, ostati ravnodušni na agresiju koja se kontinuirano odvija na teritoriju Ukrajine pa su pozvali studente Filozofskog da se uključe u skupljanje donacija za ukrajinski narod.

Donacije se ostavljaju u Klubu studenata

Svi koji žele donirati nešto i pomoći Ukrajincima u ovim teškim trenucima, mogu to učiniti na Filozofskom fakultetu. Konkretno, počevši od danas 2. ožujka, do 11. ožujka – osim vikenda – od 11 do 13 sati u prizemlju Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF) mogu se ostaviti donacije za potrebite Ukrajince, kako za one koji u izbjegličkom valu pristižu u Hrvatsku, tako i za civile u samoj Ukrajini.


ŠTO SE PRIKUPLJA?

Higijenske potrepštine (četkice za zube, paste, gelovi za tuširanje, ulošci, tamponi, pelene, vlažne maramice, ručnici…)
Medicinske potrepštine (zavoji, flasteri, gaze, octenisept, prva pomoć…)
Topla odjeća (za djecu i odrasle). *Napomena: Molimo da naglasak bude isključivo na toploj odjeći (jakne, dukse, tople čarape i slično)
Konzervirana hrana, instant tjestenina, riža, žitarice, brašno, energetske pločice *Napomena: Molimo da se skuplja samo hrana koja ima duži rok trajanja
Stvari za djecu u vidu zabave (flomasteri, bojice, bilježnice i slično)
Deke, pokrivači
Baterije, svjetiljke
Vreće za spavanje
Lijekovi (inzulin iglice, trakice)


‘Naša je ljudska dužnost pomoći drugima’

Kako naglašavaju u službenoj obavijesti s Katedre za ukrajinistiku FFZG-a, prikupljene donacije dostavljat će se u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Hrvatskoj; na taj će način potrepštine pristizati civilima u Ukrajinu, dok će Crveni križ biti zadužen za izbjeglice koji iz Ukrajine pristižu u Hrvatsku. O cijeloj se situaciji danas oglasio i Studentski zbor Filozofskog fakulteta pozvavši studente da doniraju potrepštine za izbjeglice i civile iz Ukrajine.

– Uz najoštriju osudu ruske invazije na Ukrajinu, koja traje već sedmi dan i uzrokuje sve više civilnih žrtava, izričemo duboku žalost za sve ljude koji su svoj život izgubili i čiji su životi drastično promijenjeni zbog invazije. Vjerujemo da je neizmjerno teško Ukrajincima i svima drugima koji su se zatekli na području Ukrajine posve naprasno napustiti svoj život, s koferom ili torbom u koju stane najosnovnije, i otići preko granice gdje ih čeka nepoznato okruženje i neizvjesna budućnost. Naša je ljudska dužnost pomoći drugima, pokazati solidarnost i empatiju te doprinijeti da izbjeglicama ovo turbulentno razdoblje prođe sa što manje boli i sa što više potpore od svih nas, napisali su studentski predstavnici na društvenim mrežama.

https://www.facebook.com/szborffzg/posts/4870013506439906

filozofski fakultet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap