Pretraga

Na Građevinskom fakultetu u nedjelju održani upisi na diplomski studij

A- A+

Stari zavjet kaže kako se u nedjelju i Bog odmarao, ali taj luksuz jučer nisu imali studenti i osoblje Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Naime, umjesto da su se jučer ujutro oporavljali od burnog izlaska, studenti su čekali u redu za upis na diplomski studij.

Upisi na diplomski studij fakulteta većinom nisu vijest vrijedna objave, no kada se isti odvijaju na kišni nedjeljni dan, to već pobuđuje znatiželju. Studenti Građevinskog fakulteta jučerašnje jutro proveli su umjesto u krevetu, u redu za upis na diplomski studij. Zanimalo nas je zašto je upis održan baš u nedjelju, stoga smo objašnjenje potražili od prodekana fakulteta, Krešimira Fresla.

Izdvojeni članak

Na Filozofskom kasnili upisi zbog zahtjeva za smanjenje školarina

Prema onome što nam je rekao prodekan, upisi se nisu mogli održati ni na koji drugi dan, nego jučer. Naime, završni ispiti za studente preddiplomskih studija završeni su u utorak, nakon čega je trebalo iste ocijeniti, sastaviti rang liste, te dati studentima 24 sata za eventualne žalbe.

– Sveučilište zahtijeva da se svi studenti na diplomski studij upišu do 30. rujna, zbog čega nije bilo druge opcije nego upise održati u nedjelju. Budući da su završni ispiti završili u utorak, a konačna rang lista za upise objavljena u petak, uzevši u obzir 24 sata koje su studenti imali za žalbe, drugog termina za upise jednostavno nije bilo, rekao nam je prodekan Fresl.

Na Građevinskom fakultetu u nedjelju održani upisi na diplomski studij
Share via
Copy link
Powered by Social Snap