Pretraga

Na još jednom sveučilištu otvorena dva nova paviljona studenskog doma, zavirite u modernu unutrašnjost

A- A+

U ponedjeljak je svečano otvoren novi paviljon studentskog doma u Osijeku, ali i dva nova paviljona pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Kako je priopćeno iz Studentskog centra u Puli, realizacijom ovog projekta za studente, primarno one slabijeg socio-ekonomskog statusa i one s invaliditetom, osiguralo se dodatnih 248 ležajeva.

Sveučilište u Puli jučer je i službeno otvorilo dva nova paviljona studentskog doma. Riječ je o projektu koji je s 58.403.812,50 kn sufinanciran sredstvima Europske unije, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dodatno je osiguralo nacionalno sufinanciranje u visini 16.958.934,10 kn.

Osigurano 248 novih ležajeva

– Tim je sredstvima na lokaciji nekadašnje kotlovnice izgrađen današnji Paviljon 2 bruto površine 5.682,35 m2,  smještajnog kapaciteta od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica. Od ukupnog broja soba, njih četiri su prilagođene osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu su osigurani i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Nekadašnja praonica rublja Opće bolnice Pula prenamijenjena je u Paviljon 3 bruto površine 1.466,66 m2 s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica s učionicama, čajnom kuhinjom i spremištem, piše u priopćenju Sveučilišta u Puli.

Ukupno je tako osigurano 248 novih ležajeva, od čega je 176 ležajeva namijenjeno studentima slabijeg imovinskog statusa, četiri ležaja studentima s invaliditetom te 68 ležajeva za ostale studente. Ideja je da se novim kapacitetima omogući dolazak većeg broja studenata na razmjenu, što bi Sveučilištu u Puli trebalo pružiti snažniju prepoznatljivost u međunarodnim okvirima.

Izdvojeni članak

Studenti konačno useljavaju u novi dom: Ima 796 mjesta, fitness dvoranu, čajne kuhinje…

Život u domu puno je jeftiniji nego u stanu

Studentski centar u Puli objavio je i razmišljanja studenata koji su se ovih dana uselili u nove paviljone.

– U dom sam došao iz privatnog smještaja, što mi je financijski jako pomoglo jer ću sada mjesečno uštedjeti više od tisuću kuna mjesečno. Super mi je što mi je sada sve blizu, i faks i menza, ma cijeli centar grada, riječi su studenta povijesti, Vedrana.

Inače, čitav projekt započeo je još prije šest godina, tako da studenti već dosta vremena čekaju na izgradnju i otvorenje novih paviljona.

– Preselila sam se iz doma u ovaj novi paviljon i to mi je bila super odluka. Sobe su puno prostranije i veće, a imamo i dnevne boravke u kojima se svi zajedno družimo, rekla je Denine, studentica kulture i turizma.

Copy link
Powered by Social Snap