Pretraga

Na kampus u SAD-u mogu se vratiti samo cijepljeni studenti: Trebaju li naši domovi isto pravilo?

A- A+

Sveučilište Rutgers iz New Jerseya objavilo je ovih dana priopćenje u kojemu navode kako će studenti koji se najesen žele vratiti na kampus morati biti cijepljeni protiv koronavirusa. U anketi vas pitamo bi li cijepljenost, u slučaju da će Hrvatska imati dovoljnu količinu cjepiva, trebala biti uvjet za useljenje u naše studentske domove.

Foto: srednja.hr/unsplash

Čelni čovjek Sveučilišta Rutgers u New Jerseyu, Jonathan Holloway, objavio je proteklih dana priopćenje na webu Sveučilišta u kojemu navodi kako će doći do promjene u zahtjevima vezanima uz imunizaciju studenata tako da će se najesen na kampus moći vratiti samo studenti koji su potpuno cijepljeni protiv koronavirusa. Jedna je to od prvih javnih institucija u SAD-u koja zahtjeva cijepljenost.

– Svi studenti morat će dostaviti dokaz da su cijepljeni. Prihvatljiva su sva cjepiva odobrena u SAD-u (trenutno su to Moderna, Pfizer i Johnson & Johnson. Razumljivo je da neki nadolazeći studenti mogu imati 17 godina i te će možda moći primiti samo Pfizer cjepivo. Studenti koji će pohađati nastavu uživo najesen mogu tražiti izuzeće od cijepljenja zbog medicinskih ili religijski razloga. Studenti koji pohađaju online programe i nemaju pristup sadržajima na kampusu neće morati dostavljati dokaze o cijepljenosti, stoji u priopćenju Sveučilišta Rutgers koje u daljnjem tekstu odvodi studente na poveznice na kojima mogu pronaći detaljne odgovore na pitanja vezana uz cijepljenje i cjepivo.

Ako želite useliti u studentski dom u Hrvatskoj, morate proći kroz liječnički pregled i o tome dostaviti potvrdu upravi doma. Kako je pojašnjeno na stranicama studentskih centara, pregled za smještaj u studentski dom provodi se u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu. Sastoji se od anamneze i ciljanog pregleda te po potrebi dodatnih pretraga čiju indikaciju utvrđuje liječnik.

U današnjoj anketi vas pitamo – bi li cijepljenost, u slučaju da će Hrvatska imati dovoljnu količinu cjepiva, trebala biti uvjet za useljenje u naše studentske domove.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap