Pretraga

Na ovom sveučilištu možete birati između 30 studija u tri grada Hrvatske: Evo što sve možete upisati

A- A+

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje na brojnim studijskim programima: možete birati između čak 30 studija, a 4 su nova i izvode se od prošle godine. Upisom Sveučilišta Sjever, odabrali ste sveučilište gdje ćete studirati po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Doznali smo koji su to standardi prema kojima se izvodi nastava te što sve možete studirati na jednom od najbrže rastućih sveučilišta u zemlji!

sveučilište sjever

Upiši Sveučilište Sjever i studiraj po suvremenim standardima do najviše akademske titule! | Foto: Unsplash; Evan Mach

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru, pokazala su interna istraživanja. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj?

1. STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, nego se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

sveučilište sjever

Zadovoljstvo studenta je ovom Sveučilištu važno | Foto: Sveučilište Sjever

2. SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

3. BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede koji su nerijetko i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete, Silvija Tomaševića i mnogih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa, što prepoznaje i privreda.

4. MEĐUNARODNA SURADNJA

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

sveučilište sjever

Studenti biraju između 30 zanimljivih i suvremenih studijskih programa | Foto: Sveučilište Sjever

5. AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Birate između dva sveučilišna centra

Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin, a od prošle godine studenti mogu odabrati i četiri nova studijska programa: preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji, preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomski stručni studij Informatika i računarstvo u Đurđevcu!

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Preddiplomski studiji:

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža

Medijski dizajn

Komunikologija, mediji i novinarstvo

Poslovanje i menadžment

Prehrambena tehnologija

Logistika i mobilnost

Računarstvo i informatika*

*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu

sveučilište sjever

Sveučilište je moderno opremljeno i posjeduje sve potrebno za nastavu | Foto: Sveučilište Sjever

Diplomski studiji:

Komunikologija, mediji i novinarstvo

Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša

Održiva mobilnost i logistički menadžment

Medijski dizajn

Poslijediplomski studiji:

Mediji i komunikacija

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Preddiplomski studiji:

Geodezija i geomatika

Glazba i mediji

Elektrotehnika

Multimedija, oblikovanje i primjena

Proizvodno strojarstvo

Logistika i mobilnost

Graditeljstvo

Sestrinstvo

Mehatronika

Fizioterapija

sveučilište sjever

Sveučilište Sjever je jedno od najbrže rastućih u zemlji | Foto: Sveučilište Sjever

Diplomski studiji:

Poslovna ekonomija

Odnosi s javnostima

Multimedija

Strojarstvo

Graditeljstvo

Sestrinstvo – menadžment u sestrinstvu

Poslijediplomski studiji:

Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment

Poduzetništvo i EU fondovi

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever – Sveučilište kojem je stalo!

sveučilište sjever
Share via
Copy link
Powered by Social Snap