Pretraga

Na petom Kongresu studenata prava, interes nadmašio predviđeni kapacitet

A- A+

Jubilarni peti Kongres studenata prava, privukao je mnoštvo znatiželjnika iz fakultetske populacije, točnije s Fakulteta političkih znanosti, Ekonomskog te domaćeg Pravnog fakulteta. Na temu ‘Međunarodni sukobi u 21. stoljeću’ predavanje je održalo deset vrhunskih stručnjaka, poput Žarka Puhovskog, Davora Derenčinovića te Danijela Labaša. ‘Mir u svijetu, tek je san civilizacijskog društva’, zajednička je teza proizašla iz trodnevnog Kongresa, koji organizira studentska udruga Pravnik.

Izvor: Udruga Pravnik

Na Kongresu studenata prava, koji na Pravnom fakultetu u Zagrebu, petu godinu za redom uspješno organizira udruga Pravnik, sudjelovalo je 100 studenata, s domaćeg fakulteta te Ekonomskog i Fakulteta političkih znanosti , istog Sveučilišta. U trodnevnom programu deset je predavača, uglavnom sveučilišnih profesora, održalo izlaganje na temu ‘Međunarodni sukobi u 21. stoljeću’, iz kojih je proizašao zajednički zaključak kako je ‘mir u svijetu, tek san civilizacijskog društva, kakvim se u 21. stoljeću volimo nazivati’.

Izdvojeni članak

Udruga mladih snimila film nad kojim će se javnost zamisliti

Osim uvijek aktualnog izraelsko-palestinskog sukoba, te sada vrućeg sirijskog pitanja, predavači su se dotakli i prijetnje, koja će biti sve izraženija, odnosno kibernetskog ratovanja.

Kako su i predavači i studenti dolazili iz nekoliko s temom povezanih područja, ostvaren je interdisciplinaran pristup, a iz udruge Pravnik ističu da je broj zainteresiranih studenata ove godine, znatno premašio broj predviđenih mjesta.

Osim što su prisutni studenti slušali predavanja i sami su komentarima i mišljenjima sudjelovali u oplemenjivanju Kongresa.

Predavači, među kojima ističemo Žarka Puhovskog, Davora Derenčinovića te Danijela Labaša, rekli su da je upravo cilj ovakvog okupljanja razvijanje kritičkog razmišljanja kod studenata, a ne slijepo vjerovanje u prihvaćene dogme.