Pretraga

Najava MZOS-a o otvaranju novih menzi oduševila studente

Dobre vijesti iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta obradovale studente s TVZ-a, Baltazara i Visoke tehničke škole u Bjelovaru.

Vijest o otvaranju tri nova studentska restorana koja je jučer stigla iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta naišla je veliki interes studenata.

Naime, MZOS je najavio da će u dogovoru s TVZ-om, Veleučilištem Baltazar iz Zaprešića te bjelovarskom Visokom tehničkom školom objaviti poziv potencijalnim davateljima usluga tijekom ovog i idućeg tjedna kako bi već početkom travnja restorani mogli početi s radom

Pozitivna priča za studente iz manjih gradova

– Drago mi je što su spomenuta veleučilišta i visoke škole dio ove pozitivne priče. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je dio studenata bio zakinut nepostojanjem takvih restorana u Bjelovaru i Zaprešiću. Vijeće pozdravlja sve dobre korake u podizanju studentskog standarda diljem Hrvatske, pa tako i ovaj, oglasio se jutros preko svog glasnogovornika Karlo Kolesar, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola.

Iako još uvijek nije poznato tko će biti davatelj usluga te hoće li se u igru uključiti SC ovaj hvale vrijedan potez MZOS-a će zasigurno olakšati život studentima u manjim studentskim gradovima poput Zaprešića gdje do sada nisu imali menzu u kojoj bi mogli iskoristiti subvencije.

– Dugo smo je čekali i moram reći da nam je jako drago što je menza najavljena. Studiramo u jednom manjem studentskom gradu u kojem nema menzi. Zapravo nema ništa što bi studentima nudilo adekvatnu ponudu, pogotovo ne po prihvatljivim cijenama. A nije ni zdravo živjeti na pecivima. Mislim da će se i ljudi iz drugih gradova koji su zainteresirani za programe na našem Veleučilištu lakše odlučivati doći na studij u Zaprešić kada im bude omogućena adekvatna studentska prehrana, kazala nam je Diana Sliško, zamjenica predsjednika Studentskog zbora Veleučilišta Baltazar.
Osim studenata iz manjih gradova – Zaprešića i Bjelovara – MZOS je odlučio izaći u susret i studentima sa zagrebačkog TVZ-a koji zbog specifične lokacije također nisu imali osiguran pristup menzama.

Napokon kraj prehrani u trgovinama

Kako sami tvrde najbliža im je bila menza u SC-u do koje s Voltinoga treba sigurno četrdesetak minuta što je često rezultiralo konzumiranjem  brze hrane u obližnjim trgovinama usprkos punoj X-ici.

– Svakako će nam jako pomoći ukoliko dođe do realizacije jer nigdje u blizini TVZ-a na Voltinom nema menza i mi nemamo imali gdje koristiti X- ice. Uglavnom, znalo se događati da kad odemo u menzu da se više ne vratimo na faks, jer je to golem gubitak vremena. Na faksu je sve podređeno kvaliteti studentskog života jer dobili smo i nove prostorije, ali veliki problem je bila ta menza, zaključio je Petar Jandrlić s TVZ-a.

Za kraj valja reći da iz Ministarstva tvrde kako su osigurali sredstva za tu namjenu no da još uvijek s iznosom ne mogu izaći u javnost.

Najava MZOS-a o otvaranju novih menzi oduševila studente
Share via
Copy link
Powered by Social Snap