Pretraga

Najavili nove projekte: Studentska udruga za koju znaju svi Erasmusovci proslavila deseti rođendan

A- A+

Sunčana subota na Bundeku bila je rezervirana za proslavu velikih 10 godina udruge Erasmus Student Network (ESN) Zagreb – studentske udruge koja je dio najveće europske studentske organizacije s više od 15.000 aktivnih članova. Osnivačica udruge Morena Simatić otkrila je i kako je došlo do osnivanja zagrebačke, a ujedno i hrvatske, podružnice ESN-a.

Rođendan ESN-a | foto: ESN

Osim druženja članova i uživanja na svježem zraku, na proslavi 10. rođendana ESN-a organizirana je i izložba fotografija s popratnim pričama, a naposljetku je prikazan i kratki video koji prati put ESN-a Zagreb od samog
osnutka pa sve do danas.

Na same početke osvrnula se i osnivačica ESN-a Zagreb Morena Simatić koja je bila na Erasmusu u Portugalu 2009. godine, gdje tamošnj podružnica ESN-a, ESN Porto, kaže, također ima odličnu organizaciju.

– Kada sam se vratila u Zagreb zanimalo me postoji li neka slična inicijativa po tom pitanju i kod nas te sam popričala sa Sveučilištem u Zagrebu. Rekli su mi da već postoji jedna udruga s takvom idejom, a zvala se ZEC (Zagreb Exchange Community). Odlučila sam se priključiti Udruzi i s ostatkom članova sam osnovala ESN Zagreb koji je ujedno bio i ESN Hrvatska, ispričala je Simatić.

Potiču na mobilnost

U svojih deset godina postojanja ESN Zagreb je potaknuo mnogobrojne studente na odlazak na mobilnost, brojnim članovima pružio priliku u organiziranju aktivnosti iz različitih područja djelovanja i pomogao u procesu prilagodbe studenata na razmjeni.

Od jedne male zajednice nastala je velika organizacija koja broji preko 80 članova, a vodeći se motom “Studenti pomažu studentima”, volonteri ESN-a Zagreb svakodnevno stoje na raspolaganju tisuću dolaznih studenata i organiziraju velik broj događanja godišnje kako bi internacionalnim studentima pružili uspomene za pamćenje.

POGLEDAJTE GALERIJU:

‘Svatko se ima priliku dokazati’

Na prilike koje ESN nudi, ali i na izazove pred sobom, osvrnula se novoizabrana Predsjednica ESN-a Zagreb Karla Birkić, koja je svoj mandat započela 1. srpnja.

– Unutar svog ESN iskustva naučila sam kako voditi tim od 10 i više ljudi, delegirati zadatke, profesionalno komunicirati, a uz to, i usavršiti vještine prezentiranja i govorništva. Svatko od naših članova posjeduje određeni set vještina i znanja, a u poticajnoj okolini, kao što je ESN Zagreb, ima priliku pokazati se i zasjati. Drago mi je što ću uz predane ljude pored sebe raditi na odlično postavljenim temeljima svojih prethodnika i veselim se nastavku predivnog ESN putovanja, kazala je nova predsjednica.

Iz ESN-a poručuju da ih zapratite na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Twitteru i TikToku – jer se uskoro otvaraju prijave za Buddy program, gdje imate priliku pronaći svog internacionalnog prijatelja. Najavljuju i kako uskoro kreću i prijave za nove članove.

Najavili nove projekte: Studentska udruga za koju znaju svi Erasmusovci proslavila deseti rođendan
Share via
Copy link
Powered by Social Snap