Pretraga

Najluđi ispitni rokovi dosad: Studenti otvoreno pitali svoje profesore smiju li prepisivati na ispitima

Studentima Hrvatskih studija smiješe se potencijalno najuspješniji ispitni rokovi dosad! Mailom koji su poslali svim svojim profesorima, žele saznati imaju li odobrenje za masovnu prepisivačinu na nadolazećim ispitima. Upravo onakvu prepisivačinu kakvu je učinio dio njihovih profesora izrađujući strateški dokument za znanost Hrvatskih studija. Naime, prošlotjednom analizom koju smo objavili, pokazali smo da su HS plagirali iz strateškog dokumenta za znanost Fakulteta političkih znanosti. Potom su sami studenti HS-a otkrili da se nije prepisivalo samo od FPZG-a, već i iz teksta objavljenog na portalu katoličkih teologa Vjera i djela.

Foto: Studenti govore

Nakon otkrivanja dvostruke ‘prepisivačine’ u strateškom dokumentu za znanost Hrvatskih studija, na čijoj su izradi u većini radili sami profesori s Hrvatskih studija,  aktivirali su se studenti HS-a okupljeni u inicijativu Studenti govore. Od svih svojih profesora, a posebno onih koji su radili na plagiranom dokumentu, žele znati – smiju li prepisivati na nadolazećim ispitnim rokovima.

Bizarno: Profesori ih na faksu uče o nedopustivosti akademskog nepoštenja, a onda sami profesori sramotno prepisuju

U mailu profesorima, podsjećaju da svi studenti Hrvatskih studija u sklopu kolegija Akademska pismenost uče o neprihvatljivosti akademskog nepoštenja.

Da nije tragično, bilo bi smiješno: Osim od FPZG-a, Hrvatski studiji plagirali i s portala katoličkih teologa

– Svi studenti Hrvatskih studija u sklopu kolegija Akademska pismenost, a kasnije i u sklopu mnogih drugih kolegija, uče kako je apsolutno nedopustivo preuzimati tuđe dijelove teksta bez propisnog citiranja i navođenja na izvor. Od prve godine studija, uči nas se kako su takvi oblici akademskog nepoštenja apsolutno nedopustivi i sramotni, pišu studenti HS-a profesorima.

Ističu i kako su se studenti o cijeloj novonastaloj plagijatorskoj situaciji izjasnili putem Studentskog zbora, no upozoravaju da reakcije nastavnika još uvijek nema.

Dozvola za masovnu prepisivačinu na nadolazećim ispitnim rokovima

– Mislimo kako nije moguće da nastavnici zapravo žele poslati poruku potpuno suprotnu od one koju nam prenose tijekom studija. Zato vas ovim putem tražimo da jasno osudite plagiranje te da se ogradite od ovakvog postupanja odgovornih, stoji u mailu studenata, a posebno apeliraju na profesore koji su bili članovi povjerenstva koje je prepisanu Strategiju izradilo.

Studenti očekuju brzu reakciju profesora i osudu akademskog nepoštenja.

– U suprotnom, nadamo se da razumijete kako se kod studenata ovo iščitava kao dozvola za prepisivanje i akademsko nepoštenje te vas molimo da ubuduće ne poučavate studente onome iza čega ne stojite, zaključuju studenti uz analognu opasku na Facebooku da su zapravo pitali profesore smiju li prepisivati na ispitnim rokovima.

Najluđi ispitni rokovi dosad: Studenti otvoreno pitali svoje profesore smiju li prepisivati na ispitima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap