Pretraga

Najmanje dva zagrebačka fakulteta odgodila promociju studenata zbog koronavirusa

A- A+

Porast zaraženih koronavirusom doveo je do uvođenja novih mjera predostrožnosti na mjestima okupljanja većeg broja ljudi. U Hrvatskoj je trenutno zaraženo 16-ero ljudi, a iako se nastava na fakultetima odvija normalno, najmanje dva zagrebačka odgodila su promocije studenata.

foto: pixabay

Zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje i Kineziološki fakultet u istom gradu odgodili su promocije studenata, a zbog sigurnosnih razloga vezanih uz koronavirus.

Izdvojeni članak

Zbog koronavirusa zatvaraju se sve škole i fakulteti u susjednoj Bosni i Hercegovini!

– Na žalost, moram Vas obavijestiti da smo prisiljeni odgoditi vašu promociju radi sigurnosnih razloga uzrokovanim koronavirusom COVID-19. Kako se očekuje veliki broj uzvanika na promociji, ne želimo riskirati vaše i naše zdravlje te vas molimo za razumijevanje. Novi datum promocije ćemo odrediti nakon što procijenimo da se situacija s koronavirusom smirila, a o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti, stoji u obavijesti FSB-a koju potpisuje dekan Dubravko Majetić.

Slična je i obavijest u utorak objavljena na stranicama KiF-a.

– Sukladno priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vodeći računa o zdravstvenoj sigurnosti studenata i njihovih najbližih, ovim putem zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u svijetu i Hrvatskoj obavještavamo Vas da se odgađa svečana promocija koja se trebala održati u SUBOTU, 21. ožujka 2020. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Promocija će se održati kada za to budu stvoreni odgovarajući uvjeti o čemu ćete dobiti pravovremenu obavijest. Ukoliko netko hitno treba preuzeti diplomu može to učiniti u Studentskoj referadi od ponedjeljka, 23.3.2020. godine svaki radni dan od 10.00 do 13.00 sati. Svi koji preuzmu diplomu neće biti pozvani na promociju kada bude zakazana, stoji u obavijesti KiF-a.

Napomenimo za kraj i kako je Prirodoslovno-matematički fakultet danas otkazao predavanje ‘Izazovi suvremene znanosti i medicine’ kojeg je trebao održati zananstvenik Ivan Đikić.

– U skladu s trenutnim mjerama opreza od strane nacionalnog Kriznog stožera te Ministarstva znanosti i obrazovanja pri organizaciji javnih okupljanja zbog epidemije novog koronavirusa COVID-19, Znanstveni razgovori na PMF-u koji su se trebali održati u petak 13. ožujka 2020. godine u 14.00 sati s prof. dr. sc. Ivanom Đikićem, se otkazuju, priopćeno je s PMF.

Najmanje dva zagrebačka fakulteta odgodila promociju studenata zbog koronavirusa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap