Pretraga

Profesor Toni Milun sa studentima izradio aplikaciju koja pomaže kod povrata poreza

A- A+

Porezni propisi mijenjaju se vrlo često, a još češće ljudi se žale da im država uzima previše novca za poreze, prireze i doprinose. Zbog neznanja državi ponekad poklonimo i više od onog što moramo, ističe poznati profesor Toni Milun. On je sa svojim studentima Visokog učilišta Algebra pokrenuo aplikaciju koja će vam reći kako optimalno rasporediti djecu i uzdržavane članove na poreznim karticama roditelja.

Screenshot: YouTube

Kako bi ostvarili što veći povrat poreza, roditelji moraju pripaziti na koji će način podijeliti djecu i uzdržavane članove obitelji.

Aplikacija govori kako optimalno podijeliti osobni odbitak za djecu

Tu u pomoć priskače aplikacija POPODICA (POvrat POreza za DIjete ili za DICU), koju je sa studentima Visokog učilišta Algebra pokrenuo poznati profesor Toni Milun.

– Aplikacija provjerava jesu li vam djeca optimalno podijeljena na poreznoj kartici i ako nisu, odmah kaže, primjerice, preseli 80% osobnog odbitka ovog djeteta na drugog roditelja i dobit ćeš 2.500 kuna poreza nazad. Napominjem, ako to samostalno ne izračunate i napravite i ne prijavite, nećete dobiti taj novac nazad. Ta aplikacija skinuta je više od 50 tisuća puta i pokrivala je slučajeve kada imate jedno dijete na poreznoj kartici jednog roditelja ili dvoje djece na poreznoj kartici istog roditelja. U međuvremenu se porezni zakon poprilično zakomplicirao, ali sad smo sa studentima ponovno napravili besplatnu aplikaciju, rekao je profesor Milun u video predstavljanju aplikacije

Drugim riječima, aplikacija POPODICA pomaže roditeljima koji imaju do dvoje djece da optimalno podijele osobni odbitak za djecu i uzdržavane članove tako da dobiju što veći povrat poreza. Ako djeca nisu dobro podijeljena na poreznim karticama roditelja, odmah nudi rješenje.

Izdvojeni članak

Oko 300.000 mladih u novoj godini dobiva 700 milijuna kuna povrata poreza

Kako se aplikacija koristi?

Aplikacija se nalazi na web stranici ‘S Milunom do milijuna’. Najprije je potrebno prihvatiti uvjete korištenja, a potom unijeti osnovne podatke o roditeljima – prirez prema mjestu stanovanja i godini rođenja. Zatim se  u aplikaciju unose podaci o dohotku, a postoje i video upute kako te podatke pronaći u sustavu e-Građani. Nakon unosa svih podataka potrebno je kliknuti na ikonu ‘izračunaj’.

Potom dobivate informativni obrazac na kojem je prikazano kako djeca trebaju biti raspoređena na poreznim karticama roditelja. I ovdje je ponuđena opcija pregleda videa koji će vas detaljno uputiti kako popuniti obrazac zahtjeva (ZZP-DOH obrazac) i što u njemu treba pisati.

Detaljne upute o tome kako koristiti aplikaciju POPODICA možete vidjeti u nastavku:

Također, nebrojeno puta postavljeno je pitanje tko može biti osobni odbitak roditelju kao dijete ili uzdržavani član, posebice u slučaju studenata, što je razjašnjeno u ovom videu:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap