Pretraga

Najveći faks u državi objavio plan nastave: Samo manji broj kolegija bit će uživo

A- A+

Najveći fakultet u državi, zagrebačka Ekonomija, upravo je objavila detaljan plan za nastavu u nadolazećoj akademskoj godini. Nikad neizvjesniji početak predavanja kreće u ponedjeljak 28. rujna kada će se održati online obraćanje brucošima gdje će ih informirati o Fakultetu te načinima studiranja na daljinu i uživo. Osim toga, brucoše su pozvali da osobnu dođu na faks kako bi se s njime ‘upoznali’. Prema trenutno objavljenim podacima, popis kolegija koji će se održavati uživo broji njih tek dvadeset.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Ekonomski fakultet u Zagrebu nastavu u nadolazećoj akademskoj godini organizirao je prema određenim principima. Drže se toga da je potrebno omogućiti svim studentima jednaka prava i obveze, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi, što uključuje i one koji se nalaze u samoizolaciji. Stoga, ističu, studente se neće penalizirati ako ne mogu biti na nastavi, ukoliko aktivno sudjeluju u online aktivnostima iz svih kolegija. Potrebno se držati uputa nadležnih tijela, ali i zadržati slobode nastavnika i akademsku autonomiju.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Vodič za fakultete: Objavljene preporuke za održavanje nastave u novoj akademskoj godini

– Studenti i nastavnici su već pokazali da imaju potrebne uvjete te računalne vještine za provođenje nastavnih aktivnosti na daljinu, a za sva pitanja i podršku, Fakultet stoji na raspolaganju, ističu sa zagrebačke Ekonomije.

‘Pozivamo brucoše i da dođu osobno na Fakultet’

U ponedjeljak, 28. rujna u 11 sati održat će se online sesija za brucoše, putem koje će ih informirati o Fakultetu i iskustvu studiranja na daljinu ili u prostorima Fakulteta. Ekonomija poziva sve brucoše da prisustvuju online sesiji putem ove poveznice.

Osim toga, pozivaju brucoše i da dođu osobno na Fakultet kako bi se s njime uživo ‘upoznali’. No, prije nego što se odlučite na to, potrebno je ispuniti poseban formular, koji možete pronaći ovdje.

– Kako biste se bolje međusobno upoznali off-line, nastavu iz Tjelesne i zdravstvene kulture organizirat ćemo na otvorenom u skladu s epidemiološkim mjerama. Pozivamo vas da se priključite off-line nastavi iz Tjelesne i zdravstvene kulture i upoznate uživo sa svojim kolegicama i kolegama. Kako biste se bolje međusobno upoznali on-line, profesori na kolegijima prve godine će vas pozvati da pokrenete studentske Facebook grupe za pojedine grupe studenata, pozivamo vas da se uključite i povežete sa svojim kolegicama i kolegama, navodi Ekonomski fakultet u Zagrebu.

Samo dvadeset kolegija bit će uživo

Ekonomija je objavila i popis kolegija koji će se odvijati u dvoranama. Takvih je kolegija tek 20, a svi studenti koji, zbog tih kolegija ili nekih drugih razloga planiraju doći na Fakultet, to moraju najaviti putem formulara minimalno 48 sati prije dolaska. Taj formular možete popuniti ovdje.

Prilikom ulaska na Fakultet studenti trebaju imati popunjenu izjavu, koju možete preuzeti ovdje. Tu će izjavu, zajedno s identifikacijskim dokumentom, predati na porti prilikom ulaska na Fakultet. Studenti trebaju doći dovoljno rano na Fakultet kako bi se na ulasku provele sve potrebne epidemiološke mjere. Ulazak na i izlazak s faksa je moguć samo kroz glavnu portu, dok će u slučaju opasnosti sukladno propisima sva vrata biti otvorena. Kontakt osoba za sva pitanja je Božidar Jaković, prodekan za nastavu i studente, a njegova mail adresa je bjakovic@efzg.hr.

Popis kolegija koji će se izvoditi uživo u dvoranama možete prelgedati u dokumentu ispod. (Ako vam se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu).

Download [126.67 KB]

Najveći faks u državi objavio plan nastave: Samo manji broj kolegija bit će uživo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap