Pretraga

Nakon Katoličkog sveučilišta, Stier krenuo predavati i na Fakultetu hrvatskih studija

Bivši europarlamentarac, saborski zastupnik i ministar nastavlja akademsku karijeru. Davor Ivo Stier već dulje je vrijeme vanjski suradnik na Odjelu za sociologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a odnedavno predaje i na Fakultetu hrvatskih studija. Studentima preddiplomskih studija, kao vanjski suradnik, drži nastavu na izbornom kolegiju Analiza društvenih tijekova.

Davor Ivo Stier | screenshot: N1

Fakultet hrvatskih studija ima novog vanjskog suradnika.

Bivši europarlamentarac, saborski zastupnik te ministar vanjskih i europskih poslova, HDZ-ov Davor Ivo Stier predaje na toj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu.

Studentima preddiplomskih studija Stier drži nastavu na izbornom kolegiju Analiza društvenih tijekova, čiji je nositelj prof. dr. sc. Stipan Tadić.

Gradi akademsku karijeru

Kako mu je predavati na Sveučilištu u Zagrebu pitali smo prošlog tjedna bivšeg ministra, no nije nam odgovorio. Kako je došlo do suradnje pokušali smo doznati i od dekana prof. dr. sc. Pave Barišića, no ni on nije odgovorio na naš upit.

Inače, Stier već nekoliko godina predaje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, također kao vanjski suradnik.

Kritički se osvrnuo na Hararija

Bivši ministar Barišić optužuje Divjak da opstruira Fakultet hrvatskih studija

Ovih je dana za njihove web stranice napisao članak I postmoderni čovjek čezne za Bogom u kojem se kritički osvrće na djela povjesničara i futurologa te jednog od poznatijih mislioca današnjice Yuvala Noaha Hararija.

– Kao i svi, u izolaciji, u karanteni, nesavršeni, ali isto tako i u nadi, jer vjerujemo u Onoga koji je pobijedio smrt. I dok učimo ili predajemo naše predmete, sada u ovim novim online uvjetima, ukazujemo na trajnu Istinu, uporište svih istina koje učimo u našim znanstvenim disciplinama. Naša je uloga prenijeti i tom postmodernom čovjeku istinu. Pa i istinu o njegovom spasenju, posebice u ovo doba korone, ustvrdio je Stier u članku.

 

Nakon Katoličkog sveučilišta, Stier krenuo predavati i na Fakultetu hrvatskih studija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap