Pretraga

Nakon malog Ivice, evo Zvonka: Sveučilište u Zadru ima prvog četveronožnog studenta

A- A+

Početkom ove godine na FER je ušetao mačak Ivica. Iako je ubrzo nastradao, ondje je u rekordnom roku ‘pobrao’ simpatije studenata i djelatnika koji su ga odlučili zadržati. Uz to, Ivica je bio popularan i na svom Instagram profilu. Isto se, čini se, događa i na Sveučilištu u Zadru, gdje na hodnicima odnedavno možete sresti prvog četveronožnog studenta – Zvonka.

Mačak Zvonko/foto: zvonko_unizd (Instagram)

– Zvonko se jednog dana samo pojavio na našem Sveučilištu. Mislili smo da je zalutao ili da se samo došao prošetati hodnicima, ali nema dana da ne dođe na faks, kaže nam admin već popularnog Instagram profila mačka Zvonka sa Sveučilišta u Zadru.

Slično kao i malog Ivicu s FER-a u Zagrebu, kojeg je nažalost pregazio automobil i ovu su mačku  studenti i djelatnici zadarskog Sveučilišta prihvatili.

Zvonko šeta, govore admini, po svim odjelima Sveučilišta, a najdraži su mu oni u prizemlju, poput arheologije ili povijesti umjetnosti. Ondje, šale se studenti, mačak s njima sluša predavanja.

https://www.instagram.com/p/B42-Mx7FATo/

Draga mu je i njihova Sveučilišna knjižnica, gdje prvi četveronožni zadarski student voli ‘ubiti oko’.

https://www.instagram.com/p/B43MT5Ml3n7/

Ali i radijator na kojemu se grije dok studenti uče.

https://www.instagram.com/p/B5AxwaQFm7U/

Zvonko je tako druga mačka u nizu koja je postala maskota nekog hrvatskog Sveučilišta. Kad ga vide, studenti ga ne zaborave pomaziti, fotografirati ili nahraniti.

– Zvonko je postao prava maskota Sveučilišta i svima uljepša dan kad zazvecka svojim zvoncem, poručuju studenti.

Copy link
Powered by Social Snap