Pretraga

Nakon našeg teksta i obraćanja upravi SC-a, promptno skinut transparent podrške osuđenim ratnim zločincima na Savi

A- A+

Jučer nas je jedan od stanara Studentskog doma Stjepan Radić obavijestio kako već više od mjesec dana dva paviljona na Savi ‘krase’ transparenti podrške tzv. šestorki bosanskohercegovačkih Hrvata, osuđenoj krajem studenog u Haagu za ratne zločine. Stanar koji nam je poslao fotografije transparenata, kazao nam je kako ih smatra potpuno neprikladnima s obzirom da se na takav način obilježava cijela studentska populacija koja živi u domu. O tome smo danas upitali upravu zagrebačkog Studentskog centra iz koje su poručili da će transparenti biti uklonjeni, što je danas tijekom poslijepodnevnih sati i učinjeno.

Foto: Stanar Save

Stanar Save koji nam je jučer dostavio fotografije dvaju transparenata izvješenih na 1. i 9. paviljonu u studentskom naselju, kazao nam je da su oba transparenta tamo postavljena prije više od mjesec dana, uoči i nakon haške presude ‘šestorki’.

Izdvojeni članak

Stanari studentskog doma na Savi ‘okitili’ dva paviljona transparentima podrške osuđenim ratnim zločincima

Danas smo u prijepodnevnim satima kontaktirali upravu Studentskog centra u Zagrebu, odnosno upraviteljicu smještaja SC-a Ružicu Rajšić, koja nam je rekla da su transparenti već trebali biti skinuti s paviljona.

– Studentski centar i autonomija nisu protiv slobode razmišljanja i stavova te ne treba ograničavati slobodno razmišljanje studenata, no ovakve transparente ne podržavamo i bit će skinuti, kazala nam je Rajšić i dodala kako nije bila na Savi, no ako su transparenti zaista još uvijek tamo, da će biti uklonjeni.

Tijekom poslijepodnevnih sati, transparent na kojem su bile ispisane riječi Slobodana Praljka koje je izgovorio u sudnici netom prije samoubojstva pred kamerama, promptno je uklonjen s balkona 1. paviljona na Savi. Fotografiju nam je poslao stanar koji nam se jučer javio s pričom.

Sporni transparent danas je uklonjen s 1. paviljona | Foto: Stanar Save

Osim transparenta na 1. paviljonu, na balkonu 9. paviljona postavljen je transparent podrške kupreških studenata koji, kako nam kaže stanar Save, nije uklonjen.

– Smatram da to nije u redu s obzirom da se na takav način obilježava cijela studentska populacija koja živi u domu, a i smatram da ne priliči studentima da stavljaju takve transparente, rekao nam je jučer stanar Save koji je uslikao transparente na paviljonima.

Foto: Stanar Save

Nakon našeg teksta i obraćanja upravi SC-a, promptno skinut transparent podrške osuđenim ratnim zločincima na Savi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap