Pretraga

Nakon novih mjera, još tri zagrebačka fakulteta potpuno prešla na online nastavu

A- A+

Jučer su stigle nove epidemiološke mjere u kojima se, među ostalim, i fakultetima koji s tim neće imati većih poteškoća, da nastavu organiziraju online. Nakon te preporuke tri fakulteta zagrebačkog sveučilišta donijela su odluku o potpunom prelasku na online nastavu – Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Geotehnički fakultet i Veterinarski fakultet.

Foto: Unsplash

Zatvaraju se kafići, teretane, zabranjuju se sportski treninzi, a fakultetima se preporučuje, onima koji to mogu, u potpunosti prijeći na online nastavu. Dio je to samo novih, strožih epidemioloških mjera donesenih zbog naglo rastućeg broja zaraženih i umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Stigle su nove mjere: Fuchs predložio produljenje zimskih praznika, faksevi online

Nova tri faksa idu online

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u skladu će s preporukom Vlade prijeći u potpunosti na online nastavu od 30. studenog do 23. prosinca. Predavanja i seminari izvodit će se prema točno određenom rasporedu, a koristit će se platforme poput Teamsa, Zooma i Meetsa. koristeći platforme za dvosmjernu. Što se tiče vježbi i kolokvija, ističu s FKIT-a, o tome će svaki nastavnik obavijestiti studente.

Na privremeno povlačenje s fizičkih predavanja odlučio se i Geotehnički fakulteti i to u razdoblju od 24. studenog do 14. prosinca. S Fakulteta ističu da to, između ostaloga, uključuje i odluku da se cjelokupna nastava na svim razinama studija inženjerstva okoliša počne izvoditi online, a uputili su i apel studentima te zaposlenicima da se drže preporuka i odgovorno se ponašaju.

Posljednji fakultet koji donosi tu odluku zagrebački je Veterinarski fakultet. Od 30. studenog nadalje sva predavanja i seminari će se održavati online, putem platforme Teams, zbog sve gore epidemiološke situacije. Ostali oblici nastave poput vježbi i kolokvija održat će se uživo, a raspored za online nastavu donosit će se na tjednoj bazi.

Dosta fakulteta već ide online

Podsjetimo, od početka akademske godine sva predavanja i seminare online održava Tehničko veleučilište u Zagrebu. Osim njih, Fakultet organizacije i informatike već je na online nastavi, a isti je slučaj i s Građevinski, Medicinskim, Tekstilno-tehnološkim i Pravnim fakultetom.

Neki od njih, poput FSB-a, Filozofskog, Ekonomije, PMF-a, FER-a i drugih nastavu provode hibridno, tako da se samo nužne vježbe te dio predavanja za brucoše provode u prostorijama fakulteta, a za sve ostale predmete i studente nastava se odvija online.

Nakon novih mjera, još tri zagrebačka fakulteta potpuno prešla na online nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap