Pretraga

Nakon peticije studenata, Filozofski odlučio da nastava do kraja semestra ide online

A- A+

Nakon peticije kojom je dvotrećinska većina studenata iskazala stav da želi povratak na online nastavu, Filozofski fakultet u Splitu donio je odluku da će se sva predavanja izvoditi na daljinu do kraja semestra. Kolokviji i ispiti izvodit će se na oba načina, ovisno o odluci nastavnika i specifičnostima kolegija.

Foto: Filozofski fakultet Split| www.ffst.unist.hr

Odluku o potpunom prelasku na online nastavu uprava Filozofskog donijela je iz dva razloga.

‘Svi smo se nadali nastavi u normalnim okolnostima’

U prvom redu takva odluka proizlazi iz, kako navode, sve gore epidemiološke situacije u županiji i Splitu.

– Iako smo se svi nadali povratku izravnoj nastavi u zgradi Fakulteta, jer uobičajenu provedbu nastave u normalnim okolnostima i „živu“ riječ nastavnika, naravno, ništa i nitko ne može zamijeniti, epidemiološka situacija se, sudeći prema službenim izvješćima u medijima, konstantno znatno pogoršava, osobito u našoj županiji i u našem gradu. Upravo su danas službeni mediji izvijestili o tome da je u našoj zemlji u protekla dva dana preko stotinu preminulih, stoji u priopćenju uprave splitskog Filozofskog fakulteta.

Do sada se, napominju, pokazalo da su i profesori i studenti bili vrlo odgovorni i prilagodljivi u online nastavi, a na njenom usavršavanju će, navode, i dalje inzistirati.

– Uzimajući u obzir javno objavljene činjenice da primjenu cjepiva na širu populaciju nije moguće očekivati prije proljeća i da je jedina moguća zaštita od zaraze striktno održavanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski, kao i izbjegavanje grupiranja ljudi u zatvorenim prostorima, smatramo da je, u svrhu očuvanja zdravlja svih zaposlenika i studenata našeg Fakulteta i sprječavanja daljnjeg širenja virusa u našem okruženju, opravdano nastaviti s realizacijom nastave u virtualnom okruženju, ističu iz uprave Fakulteta.

Dvije trećine studenata htjelo online nastavu

Drugi razlog zbog kojeg su se odlučili svu nastavu do kraja semestra, preciznije do kraja siječnja iduće godine prebaciti online je činjenica da je to htjela dvotrećinska većina studenata. Anketu je proveo Studentski zbor Filozofskog prošlog tjedna, a o rezultatima su odmah po završetku ankete upoznali upravu.

– Ovom Odlukom pomažemo i onim studentima koji imaju stalno mjesto prebivališta izvan Splita i koji će lakše moći regulirati svoje obveze vezane uz osiguranje smještaja. Vjerujemo da smo, uz poštivanje epidemiološke situacije i uvažavanje mišljenja profesora i studenata našega Fakulteta, donijeli ispravnu i odgovornu Odluku, koja je prvenstveno usmjerena na očuvanje zdravlja svih sudionika naše akademske zajednice i na sprječavanje daljnjeg širenja zaraze. Uvjereni smo da ćemo zajedničkim trudom, strpljenjem i razumijevanjem uspjeti održati visoku razinu kvalitete online nastave, kao što smo to uradili i tijekom protekla tri tjedna, istaknuli su iz uprave.

Prema rezultatima ankete koju je proveo Studentski zbor, kako smo spomenuli, 67 posto studenata tražilo je online nastavu.

Nakon peticije studenata, Filozofski odlučio da nastava do kraja semestra ide online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap