Pretraga

Nakon potresa studente iselili iz domskih soba, SC upozorava da neki još nisu došli po stvari

A- A+

Nakon potresa koji je u ožujku 2020. pogodio Zagreb, studenti stanari doma ‘Cvjetno naselje’ naprasno su iseljeni iz svojih soba. Onima koji nisu stigli po svoje stvari, stvari su iz soba u skladište premjestili djelatnici doma. Iz SC-a Zagreb sada upozoravaju da dio studenata još uvijek nije došao po njih.

Ilustracija: Unsplash

U ožujku 2020. godine Zagreb je pogodio snažan potres u kojem su mnogi građani ostali bez krova nad glavom. Odlukom Stožera civilne zaštite razmješteni su u Studentski dom ‘Cvjetno naselje’, ali način iseljenja studenata iz soba kod mnogih je izazvao revolt. Budući da je većina njih tada bila kod kuća, pozvani su da istoga dana dođu u Zagreb po svoje stvari, u suprotnom će ih skladištiti djelatnici SC-a. Studenti su trebali biti premješteni u obližnji dom ‘Stjepan Radić’.

Značajan broj studenata koji žive u udaljenijim krajevima nije mogao doći po stvari istoga dana pa se dogodilo i ono što im je najavljeno – stvari su u skladište premještali djelatnici SC-a. Iako je od potresa prošlo skoro godinu i pol, dio studenata još uvijek nije došao po svoje stvari. Studentski centar pozvao je te studente da ih preuzmu.

Izdvojeni članak

Studenti oko preseljenja s Cvjetnog: Jedni revoltirani i tvrde da je to epidemiološka bomba, za druge razumno rješenje

– Nakon mobilizacije SD ‘Cvjetno naselje’ u ožujku 2020. i useljenja stradalnika čije su kuće oštećene potresom u gradu Zagrebu, jedan dio osobnih stvari studenata bilo je nužno zapakirati i pohraniti. Određeni dio tih stvari sve do današnjeg dana studenti nisu preuzeli. Preostale stvari stanara nalaze se skladištene u sklopu SN ‘Cvjetno naselje’. Pozivamo stanare koji još nisu preuzeli svoje stvari da to učine najkasnije do 16. srpnja 2021. Ako se predmetne stvari ne preuzmu do navedenog datuma iste će biti propisno zbrinute, stoji u obavijesti SC-a.

Dodatno napominju i kako studenti svoj dolazak po stvari potrebno je najaviti upravi doma ‘Cvjetno naselje’ putem e-maila [email protected] ili telefonski na brojeve 01 4590 853 ili 01 4590 852.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap