Pretraga

Nakon svjetskog prvenstva, naš reprezentativac vratio se u školsku klupu

A- A+

Ovogodišnje svjetsko rukometno prvenstvo bilo je vrlo uzbudljivo, ali četvrto mjesto bez medalje ostavlja gorak okus u ustima navijača. Ipak, svijet ide dalje, a isto tako i nesportske obaveze naših rukometaša, među kojima je i studiranje.

Iako profesionalni rukometaš koji je s reprezentacijom osvojio čak tri brončane i dvije srebrne medalje na velikim natjecanjima, Jakov Gojun ne zanemaruje važnost obrazovanja. Ispitni rokovi kucaju na vrata svih studenata, pa tako i njegova.

Izdvojeni članak

Dobra vijest za studente sportaše: Od sada možete studirati uz određene povlastice

Tek što se vratio sa svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj, gdje je s našom reprezentacijom osvojio četvrto mjesto, ovaj rukometaš Paris Handballa uzeo je skripte u ruke i kao većina studenata, bacio se na učenje.

– Povratak u školske klupe, napisao je rukometaš i student splitskog KIF-a, uz lijepu poruku svojim pratiteljima ‘učiš dok si živ’.

Gojun nije jedini poznati student splitskog Kineziološkog fakulteta, a interes za studijem Kineziologije dodatno je potaknut mogućnošću online studiranja. Studirali su ili još uvijek ondje studiraju i Vlado Šola, Pero Metličić, Davor Dominiković, Ljubo Vukić, Dalibor Anušić i sada već bivši izbornik reprezentacije Željko Babić, što je pokazatelj velikog interesa rukometaša za studij.

Podsjećamo, profesionalnim sportašima i budućim studentima sportašima od nedavno je studiranje pojednostavljeno Pravilnikom o studiranju studenata sportaša na visokim učilištima Republike Hrvatske, o kojemu više možete pročitati ovdje.

Povratak u školske klupe⌨???? #kifst #učišdoksiživ #nemalabavo??

Fotografiju objavljuje JakovGojun10 (@jakovgojun_10) Vel 3, 2017 u 12:32 PST

Copy link
Powered by Social Snap