Pretraga

Nakon tri ostavke, na Filozofskom izabrani privremeni prodekani: Evo tko su oni

A- A+

Nakon imenovanja Miljenka Jurkovića za privremenog dekana Filozofskog, popunjena su i prazna mjesta na prodekanskim funkcijama. Pet novih imena osvanulo je danas na službenim stranicama faksa.

foto: Ivan Božić, srednja.hr

Uz privremenog dekana Miljenka Jurkovića, Filozofski fakultet dobio je i petero prodekana koji će se na tim funkcijama zadržati tek privremeno dok faks u redovnom procesu, koji je već otpočeo, ne izabere novog čelnika.

Surađivao s Mirjanom Sanader

Privremeni prodekan za poslovanje postao je Domagoj Tončinić s Katedre za antički provincijalno i ranokršćansku arheologiju. Tončinić je od 2014. do 2018. surađivao s Mirjanom Sanader, suprugom bivšeg premijera, na projektu “Between the Danube and the Mediterranean. Exploring the role of Roman military in the mobility of people and goods in Croatia during the Roman Era”. Prije dvije godine izabran je u zvanje izvanrednog profesora, a iste je godine postao voditelj četverogodišnjeg projekta “Razumijevanje rimskih granica: Primjer istočnog Jadrana (AdriaRom)”.

Privremeno na mjesto prodekana za organizaciju i razvoj dolazi Hrvoje Stančić, redoviti profesor s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti. U to je zvanje izabran prije tri godine, a na Filozofskom predaje na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiji. Kao gostujući predavač proveo je pet godina na Filozofskom fakultetu u Sarajevu te dvije godine na Fakultetu za administraciju i menadžment informacijskih sistema Univerziteta Sv. Kliment Ohridski u Bitoli. Na čelu je Katedre za arhivistiku i dokumentalistiku od 2008. godine.

Izdvojeni članak

Borasov kandidat za čelnika Filozofskog to je već bio: Revizija tada našla brojne nepravilnosti

Međunarodna karijera

Odsjek za kroatistiku je također dobio poziciju u privremenoj upravi. Dolores Grmača, izvanredna profesorica, narednih će nekoliko mjeseci obnašati dužnost prodekanice za studijske programe i cjeloživotno obrazovanje. Prije Filozofskog, gdje se zaposlila 2003. godine, predavala je hrvatski jezik i povijest u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, u Bosni i Hercegovini. U okviru doktorskog studija usavršavala se u Beču i Padovi, a dvije godine nalazila se na čelu Katedre za stariju hrvatsku književnost. Dobila je i državnu nagradu za znanost 2015. godine za značajan doprinos u području humanistike.

Privremena prodekanica za nastavu i studente postala je Ivana Vidović Bolt s Katedre za poljski jezik i književnost. Na Filozofskom se zaposlila davne 1997. godine kao znanstvena novakinja na projektu “Istraživanje zapadnoslavenskih jezika i književnosti”. Godinu dana provela je radeći kao lektorica za hrvatski jezik na Sveučilištu u Varšavi. Nositeljica je kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju, a prije šest godina izabrana je u zvanje redovite profesorice. Osim navedenog, predaje i kolegija na doktorskim studijima hrvatske kulture i lingvistike. Bila je voditeljica Zagrebačkog lingvističkog kruga te suurednica u nekoliko znanstvenih časopisa.

Na mjesto prodekana za znanost i međunarodno suradnju privremeno dolazi Kruno Kardov, mladi docent s Odsjeka za sociologiju. Doktorirao je 2012., a tijekom svoje mlade karijere imao je kraće studijske boravke u Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Dodatno se usavršavao na kalifornijskom sveučilištu u Berkeleyu, a držao je i gostujuća predavanja na Sveučilištu u Zadru, u Göteborgu te Norveškom sveučilištu znanost i tehnologije u Trondheimu. Voditelj je poslijediplomskog kursa “Social Structures and Social Institutions” pri Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku.

Nakon tri ostavke, na Filozofskom izabrani privremeni prodekani: Evo tko su oni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap