Pretraga

Natječaj za državnu socio-ekonomsku stipendiju u 2022.|23.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je natječaj za državne socio-ekonomske stipendije za studente. Za ovu godinu povećan je broj i iznos tih stipendija – dodjeljuje ih se ukupno 12.000, za dvije tisuće više nego lani. Iznos stipendije je 1.506,90 kuna odnosno 200,00 eura, a isplaćuje se mjesečno tijekom devet mjeseci.

Foto: srednja.hr/unsplash

Otvoren je natječaj za dodjelu 12.000 državnih socio-ekonomskih stipendija za studente. I ove, kao i ranijih godina, stipendija se dodjeljuje u tri kategorije.

U kojim se kategorijama dodjeljuje stipendija?

E – redoviti studenti na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima slabijega socio-ekonomskoga statusa;

D-1 – redoviti studenti na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; djeca civilnih osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu, djeca civilnih invalida iz Domovinskog rata i civilni invalidi iz Domovinskog rata iz članka 45. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata;

P – studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Prijave na natječaj za dodjelu državnih stipendija podnose se od srijede, 12. listopada 2022. godine, od 12.00 sati do srijede, 2. studenoga 2022., do 12.00 sati. Ove godine dodjeljuje se 12.000 stipendija, što je za dvije tisuće više nego lani. Dobitnicima se stipendija isplaćuje u devet mjesečnih rata, a mjesečni iznos stipendije je 1.506,90 kuna odnosno 200,00 eura, što je tristo kuna više nego lani.

Izdvojeni članak
erasmus, euri, novac, euro

Povećava se iznos državne stipendije, a značajno se mijenja i sustav bodovanja: Evo detalja

Prijave se vrše online

Za prijavu obvezno je ispuniti elektronički obrazac koji se nalazi na mrežnoj stranici Ministarstva na poveznici. Student obrascu pristupa putem [email protected] elektroničkoga identiteta. Obrazac se podnosi isključivo u elektroničkome obliku – obrazac i obvezni prilozi ne šalju se u tiskanome (papirnatome) obliku na adresu Ministarstva. Prijava završava pritiskom na ‘Pošalji obrazac.

– Obrazac će zajedno s učitanim prilozima automatski biti zaprimljen u pisarnici Ministarstva te će nakon obrade studentu putem e-pošte biti dostavljena obavijest o zaprimanju prijave. Uz e-poštu prilaže se PDF inačica završenoga obrasca s prijamnim štambiljem te naznakom klase, urudžbenoga broja i datuma primitka u Ministarstvo. Napominjemo kako zaprimanje PDF inačice putem elektroničke pošte možete potrajati do 24 sata od trenutka prijave, stoji u uputama Ministarstva.

Dodatno se navodi kako se prijave s nepotpunom dokumentacijom, prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, kao i tiskane prijave poslane poštom, neće razmatrati.  Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi koja pristigne izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava također se neće razmatrati.

U nastavku se nalazi tekst natječaja s detaljnim opisom bodovana, a ispod toga i upute za prijavitelje, kao i popis deficitarnih studija koji se dodatno boduju.  Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
stipendija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap